Světová kuchyně

Jak uvařit poctivý ruský boršč s masem | recept

Recept na pravý ruský boršč. Asi takhle: Kolik ruských a ukrajinských rodin, tolik způsobů, jak připravit ruský boršč....

Jak používat zeleninu pak choi

Jak používat zeleninu pak choi | rady a tipy. Pak choi neboli čínské zelí je brukvovitá zelenina stejně jako naše...

Jak připravit indické bramborové koláčky | recept

Indické bramborové koláčky | recept. Pokud hledáte tip na rychlou a jednoduchou večeři, určitě budete mile překvapeni...

Jak udělat pravé ruské pirohy | recept

Pravé ruské pirohy, originální recept. Když šel v pohádce ruský Váňuška do světa na zkušenou, upekla mu hodná maminka...

Jak udělat bešamelovou omáčku

Bešamelová omáčka recept. Bešamel je světlá základní omáčka. Jde o tradiční specialitu především francouzské kuchyně....

Jak připravit tradiční vídeňský bramborový salát | recept

Tradiční vídeňský bramborový salát | recept. Vídeňský bramborový salát se vám bude zdát na první pohled velmi chudý....

Jak udělat maďarský perkelt z vepřového masa | recept

Vepřový perkelt | recept. Připravit maďarskou národní specialitu – perkelt (pörkölt) není nijak složité. Stačí dodržet...

Jak uvařit halušky s uzeným a kyselým zelím | recept

Halušky se zelím | recept. Halušky jsou tradičním slovenským pokrmem. Jedná se o noky z těsta ze syrových brambor....

Jak udělat pravé vinné šodó | recept

Recept na pravé vinné šodó. Šodó je vinná pěna, sladká omáčka zhotovená z vína a vajec. Šodó se podává teplé. Buď jím...

Jak udělat brokolicovou polévku

Recept na brokolicovou polévku. Naprosto výborná a velmi jednoduchá polévka. I když brokolici každý nemusí, já si...

Jak připravit indické bramborové koláčky | recept

Indické bramborové koláčky | recept. Pokud hledáte tip na rychlou a jednoduchou večeři, určitě budete mile překvapeni naším receptem na indické bramborové koláčky. Chutnají skvěle samotné, dají se však použít také jako příloha. Pro jejich výrobu...

Jak připravit zdravou savojskou polévku | recept

Zdravá savojská polévka | recept. Savojská polévka je součástí tradiční francouzské alpské kuchyně, ve které se používají zejména brambory a další druhy zeleniny i ovoce pěstované v místních zahradách, vinicích a sadech, mléko dojnic pasoucích se na...

Jak upéct špaldovou focacciu jako pizzu | recept

Špaldová focaccia jako pizza | recept. Focaccia je tradiční italské chlebové pečivo, jehož těsto se velmi podobá pizze. Hodí se jako příloha k nejrůznějším pokrmům, můžete si z ní však také připravit již zmíněnou pizzu nebo sendvič. Do těsta také...

Jak na bezlepkové halušky se zelím | recept

Bezlepkové halušky se zelím | recept. Halušky jsou sice národním jídlem Slovenska, nicméně u nás jsou také velmi oblíbené, zejména ve variantě s kysaným zelím a uzeným masem. Pokud musíte dodržovat bezlepkovou dietu, určitě si přečtěte náš článek....

Jak udělat domácí variaci na omáčku Tabasco | recept

Domácí variace na omáčku Tabasco | recept. Omáčka Tabasco je octový extrakt z pálivých tabasco papriček. Používá se ke kořenění pokrmů. Originální omáčka se vyrábí mnoho let podle stejného receptu. Rozdrcené papričky se smíchají s malým množstvím...

Jak upéct minicheesecaky | recept

Minicheesecaky | recept. V létě je nejlepší jíst venku, na čerstvém vzduchu prostě chutná všechno lépe. Proto je i dobré volit takový dezert, který se snadno transportuje i servíruje. Přesně to splňují následující minicheesecaky. Ať už se chystáte...

Jak udělat švédskou rybí pomazánku z uzené makrely | recept

Švédská rybí pomazánka z uzené makrely | recept. Máte rádi pomazánky z ryb? A také „točíte“ pořád ty samé recepty? Dostala jsem k ochutnání vzorek pomazánky z uzené makrely, údajně švédský recept. Zachutnala nám, a proto návod předávám dál. Myslím,...

Jak upéct rybu s jogurtem | recept

Jak upéct rybu s jogurtem | recept. Ryby by se měly na našem stole objevovat co nejčastěji, odborníci doporučují zařazovat ryby do jídelníčku alespoň dvakrát týdně. Rybí maso je dietní, lehce stravitelné a obsahuje mnoho důležitých látek pro lidský...

Stránky

Nahoru