Bezmasá jídla

Jak udělat dobrý vajíčkový salát | recept

Recept na vajíčkový salát. Vajíčkový salát patří do skupiny evergreenů české studené kuchyně. Připravit vajíčkový salát...

Jak jednoduše vyrobit hustý domácí jogurt bez jogurtovače | recept

Domácí jogurt bez jogurtovače. Domácí výroba potravin má bezesporu spousty výhod. Za prvé víte přesně, z čeho se...

Jak zhotovit pesto z medvědího česneku | recept

Pesto z medvědího česneku | recept. Medvědí česnek je jarní bylinka vlhčích lužních lesů. Roste na březích potoků,...

Jak udělat jednoduchý pudinkový krém na dorty | recept

Pudinkový krém na dorty | recept. V našem dnešním článku vám poradíme, jak si doma připravíte krém k plnění dortů,...

Jak uvařit poctivou hrachovou kaši | recept

Recept na poctivou hrachovou kaši. Hrachová kaše patří k nejlevnějším jídlům, protože hrách má na trhu mezi luštěninami...

Jak připravit kopřivové pesto | recept

Kopřivové pesto | recept. Pesto je hustá směs bylinek, oleje, ořechů a semínek, soli, česneku a sýra. Slouží k ochucení...

Jak připravit marinovaná vejce | recept

Marinovaná vejce | recept. Natvrdo vařená vejce v pikantním nálevu mají prý původ v Anglii, kde se podávají v...

Jak udělat dobrý houskový knedlík z nekynutého těsta | recept

Recept na houskový knedlík bez kvasnic. Uvařit domácí houskový knedlík je prubířským kamenem. Někomu ne a ne se podařit...

Jak uvařit opravdu dobrou křenovou omáčku | recept

Recept na dobrou křenovou omáčku. Křenovou omáčku máme většinou zařazenu mezi nevalná jídla školních a závodních...

Jak upéct domácí žloutkové rakvičky | recept

Domácí žloutkové rakvičky | recept. Rakvičky se šlehačkou už dnes v cukrárnách moc neuvidíte. Je to tím, že mají velmi...

Jak upéct šátečky z plundrového těsta | recept

Šátečky z plundrového těsta | recept. Plundrové těsto se podobá těstu listovému, postup přípravy je podobný a těsto stejně lístkuje. Plundrové těsto je však vláčnější a tolik nedrobí. Na rozdíl od listového obsahuje droždí a prochází procesem kynutí...

Jak se vyznat v pečivu

Jak se vyznat v pečivu | rady a tipy. V obchodech nalezneme obrovské množství různých druhů pečiva. Co ale vlastně znamenají všechny ty názvy, jako tmavé, celozrnné, vícezrnné, cereální, šestizrnné apod.? A proč pečivo s přídavkem kvasu neznamená...

Jak na fermentovanou ovesnou kaši | recept

Fermentovaná ovesná kaše | recept. Fermentovaná ovesná kaše je alternativou ke klasické ovesné kaši. Fermentované ovesné vločky obsahují velké množství probiotických bakterií, které jsou důležité pro zdraví a správné fungování střev. A právě správně...

Jak připravit zapečená vejce ze zbylých velikonočních vajec | recept

Zapečená vejce ze zbylých velikonočních vajec | recept. Pokud Vám po Velikonocích nebo kdykoliv jindy zbyla vejce vařená natvrdo, zkuste je pro změnu využít pro přípravu zapečených vajec. Tento pokrm můžete libovolně obměňovat podle ingrediencí,...

Jak upéct domácí žloutkové rakvičky | recept

Domácí žloutkové rakvičky | recept. Rakvičky se šlehačkou už dnes v cukrárnách moc neuvidíte. Je to tím, že mají velmi krátkou trvanlivost. Častěji se dají koupit již upečené nenaplněné korpusy, které přeci jen vydrží déle. Upéct si rakvičky doma ...

Jak připravit plněné žampiony portobello | recept

Plněné žampiony portobello | recept. Žampiony portobello jsou větší, krémovější a chuťově výraznější než klasické bílé žampiony. Jedná se o větší a otevřené plodnice žampionu krémového. Skvěle se hodí ke grilování, pro přípravu steaku a bezmasých...

Jak na snadné a chutné velikonoční jidáše | recept

Upečte si na Zelený čtvrtek chutné velikonoční jidáše. Velikonoční jidáše podle následujícího receptu z kanálu Dětský Blog jsou velmi snadné na přípravu, do pečení tak můžete zapojit i své malé ratolesti. Podrobný postup, jak na snadné a chutné...

Jak zapéct sýr Hermelín v listovém těstě | recept

Zapečený Hermelín v listovém těstě | recept. Výhodou listového těsta je, že může být „v pohotovosti“ v mrazničce a tím pádem k dispozici vždy, kdy je třeba udělat rychlé občerstvení, svačinu nebo večeři. K naplnění listových kapsiček se v chladničce...

Jak na francouzské tartaletky s jahodami | recept

Hledáte inspiraci na lahodný a snadný moučník? Vyzkoušejte si připravit francouzské tartaletky s jahodami. Máslová chuť koláče je doplněna vanilkovým krémem a sladkými jahodami. Nejste-li milovníky jahod, směle je můžete vyměnit za jiné, Vámi...

Jak připravit nakládanou mozzarellu | recept

Nakládaná mozzarella | recept. Nakládaný hermelín zná asi každý. Zkoušeli jste však někdy podobným způsobem naložit mozzarellu? Tento měkký, jemný a v obvyklé podobě nepříliš výrazný druh čerstvého sýra velmi rychle absorbuje chuť a aroma dalších...

Stránky