Ostatní - Jídlo a Nápoje

Jak udělat ovocné knedlíky z tvarohového těsta se strouhankou | recept i pro diabetiky

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta se strouhankou | recept i pro diabetiky. Ovocné knedlíky k létu patří. Dozrává...

Jak připravit bylinkové rychlokvašky | recept

Bylinkové rychlokvašky | recept. Pokud si nevíte rady, co si počít s většími nakládačkami, zkuste si připravit...

Jak zahustit guláš bez mouky

Jak zahustit guláš bez mouky? Mezi poklady tradiční kuchyně patří bezesporu pravý hovězí guláš. Klíčem k té správné...

Jak na jablečný nepečený dort se zakysanou smetanou | recept

Jablečný nepečený dort se zakysanou smetanou | recept. Jablečný dort je klasikou, která nikdy neomrzí. Pokud už jste na tento nepečený dort v záplavě různých módních receptů, exotických surovin a neobvyklých chuťových kombinací zapomněli, připomeňte...

Jak na domácí termix pro děti | recept

Milují Vaše děti termixy? Pokud ano, nemusíte je vždy pouze kupovat. Termix si můžete snadno vyrobit sami doma. Domácí termix je bez zbytečných přídatných látek a výhodou je, že si jej můžete dochutit přesně podle svých představ. Výroba domácího...

Jak připravit salsu z rajčat a paprik | recept

Salsa z rajčat a paprik | recept. Salsa je omáčka původem z Mexika, základem jsou rajčata. Salsa má hrubší konzistenci, obsahuje drobné kousky zeleniny a většinou je ostré chuti po chilli papričkách. Je výborná jako příloha ke grilovaným masům i jen...

Jak připravit zelí kvašené ve sklenici | recept

Zelí kvašené ve sklenici | recept. Kysané zelí je pro nadcházející podzim a zimu téměř nezbytností. Samozřejmě se bavíme o nekonzervovaném mléčně kvašeném zelí, které je ale v obchodech velmi těžké sehnat. Pokud si tedy chcete připravit tuto...

Jak využít pohanku | rady, tipy a recepty

Jak využít pohanku | rady a tipy. Pohanka je přirozeně bezlepková obilnina, jež pochází z jihovýchodní Asie, posléze se však rozšířila do mnoha zemí světa. Na našem území se dle dochovaných zdrojů používala již v 17. století. Dnes je tato obilnina...

Jak na plněnou foccaciu | recept

Foccacia je italský pečený chléb, který se těstem velmi podobá pizze. Pokud byste rádi ochutnali něco nového a chutného, vyzkoušejte si připravit plněnou foccaciu. Příprava foccacie není nikterak složitá, v následujícím receptu je plněna...

Jak vyrobit zdravý ostružinový džem | recept

Zdravý ostružinový džem | recept. Ostružiny právě dozrávají, a pokud se Vám poštěstí najít keř s velkými plody, budete mít za chvíli nasbírané dostatečné množství pro přípravu domácího džemu. Avšak ty malé, lesní, oplývají zase výraznější a sladší...

Jak vyrobit mátovo-meduňkový sirup | recept

Mátovo-meduňkový sirup | recept. Jestliže jste si vypěstovali přebytečné množství máty a meduňky, zkuste tyto dvě bylinky zpracovat společně a vytvořit si tak velmi chutný lék proti mnoha neduhům. Účinky máty a meduňky se skvěle doplňují a kombinace...

Jak udělat houbový sulc | recept

Houbový sulc | recept. V místech s dostatkem dešťových srážek se začínají objevovat houby, a proto s předstihem nabízím recept na jejich zpracování. Má tu výhodu, že zpracujete loňskou zásobu nakládaných hub a pokud již žádnou nemáte, lze sulc...

Jak připravit krůtí prsa s paprikovou omáčkou | recept

Hledáte inspiraci, co rodině připravit o víkendu k obědu? Co takhle krůtí prsa s paprikovou omáčkou? Jemná krůti prsa přelitá paprikovou omáčkou se šunkou a s nakládanou zeleninou jsou delikatesou. Příprava krůtích prsou není nikterak složitá ani...

Stránky