Ostatní - Jídlo a Nápoje

Jak udělat dobrý vajíčkový salát | recept

Recept na vajíčkový salát. Vajíčkový salát patří do skupiny evergreenů české studené kuchyně. Připravit vajíčkový salát...

Jak zpracovat vykoledovaná vejce | recepty

Vejce natvrdo | recepty. O Velikonocích se doma sejde větší množství vajec vařených natvrdo, které je nutné co nejdříve...

Jak zhotovit pesto z medvědího česneku | recept

Pesto z medvědího česneku | recept. Medvědí česnek je jarní bylinka vlhčích lužních lesů. Roste na březích potoků,...

Jak připravit domácí kopřivový sirup

Příprava kopřivového sirupu | recept. Teď na jaře je nejvhodnější doba na sběr mladých kopřiv. Kopřiva se výborně hodí...

Jak jednoduše vyrobit hustý domácí jogurt bez jogurtovače | recept

Domácí jogurt bez jogurtovače. Domácí výroba potravin má bezesporu spousty výhod. Za prvé víte přesně, z čeho se...

Jak upéct jednoduché škvarkové placičky | recept

Škvarkové placičky | recept. Škvarkové placky jsou vítaným slaným pohoštěním při různých domácích oslavách. Hodí se k...

Jak upéct vepřové maso v cibuli | recept

Jak upéct vepřové maso v cibuli | recept. Vepřové maso s cibulí je další recept na jídlo z jednoho hrnce. Minimum...

Jak udělat hermelínovou pomazánku s vejci | recept

Hermelínová pomazánka s vejci | recept. Máte rádi hermelínovou pomazánku, ale v létě nemáte odvahu koupit si ji v...

Jak upéct kuře netradičně | recept

Pečené kuře | recept. Dnešní recept na pečené kuře je velmi snadný a nenáročný na suroviny. Přesto je však neuvěřitelně...

Jak připravit zapečená vejce ze zbylých velikonočních vajec | recept

Zapečená vejce ze zbylých velikonočních vajec | recept. Pokud Vám po Velikonocích nebo kdykoliv jindy zbyla vejce...

Jak se vyznat v pečivu

Jak se vyznat v pečivu | rady a tipy. V obchodech nalezneme obrovské množství různých druhů pečiva. Co ale vlastně znamenají všechny ty názvy, jako tmavé, celozrnné, vícezrnné, cereální, šestizrnné apod.? A proč pečivo s přídavkem kvasu neznamená...

Jak na fermentovanou ovesnou kaši | recept

Fermentovaná ovesná kaše | recept. Fermentovaná ovesná kaše je alternativou ke klasické ovesné kaši. Fermentované ovesné vločky obsahují velké množství probiotických bakterií, které jsou důležité pro zdraví a správné fungování střev. A právě správně...

Jak připravit lyonský salát s vejci

Jak připravit lyonský salát s vejci | recept. Lyonský salát se připravuje z čerstvé zeleniny, vajec (nejčastěji „ztracených“), opečené slaniny a krutónů, vše je dochuceno lehkou olejovo-octovou zálivkou. V našem však naleznete recept na lyonský...

Jak připravit zapečená vejce ze zbylých velikonočních vajec | recept

Zapečená vejce ze zbylých velikonočních vajec | recept. Pokud Vám po Velikonocích nebo kdykoliv jindy zbyla vejce vařená natvrdo, zkuste je pro změnu využít pro přípravu zapečených vajec. Tento pokrm můžete libovolně obměňovat podle ingrediencí,...

Jak upéct vepřové maso v cibuli | recept

Jak upéct vepřové maso v cibuli | recept. Vepřové maso s cibulí je další recept na jídlo z jednoho hrnce. Minimum surovin, práce i nádobí a výsledek je naprosto skvělý. Pokrm z vepřového masa se podává teplý i studený po rozležení. Ohřátý druhý den...

Jak připravit plněné žampiony portobello | recept

Plněné žampiony portobello | recept. Žampiony portobello jsou větší, krémovější a chuťově výraznější než klasické bílé žampiony. Jedná se o větší a otevřené plodnice žampionu krémového. Skvěle se hodí ke grilování, pro přípravu steaku a bezmasých...

Jak na snadné a chutné velikonoční jidáše | recept

Upečte si na Zelený čtvrtek chutné velikonoční jidáše. Velikonoční jidáše podle následujícího receptu z kanálu Dětský Blog jsou velmi snadné na přípravu, do pečení tak můžete zapojit i své malé ratolesti. Podrobný postup, jak na snadné a chutné...

Jak zapéct sýr Hermelín v listovém těstě | recept

Zapečený Hermelín v listovém těstě | recept. Výhodou listového těsta je, že může být „v pohotovosti“ v mrazničce a tím pádem k dispozici vždy, kdy je třeba udělat rychlé občerstvení, svačinu nebo večeři. K naplnění listových kapsiček se v chladničce...

Jak upéct zmrzlé koláče | recept

Zmrzlé koláče | recept. Koláčkům pečeným podle dnešního receptu se u nás říká „zmrzlé“. Je to proto, že k zadělání těsta se používají studené suroviny a samotné těsto se nechává přes noc odpočívat v chladničce. Při pátrání po původu receptu jsem...

Jak na francouzské tartaletky s jahodami | recept

Hledáte inspiraci na lahodný a snadný moučník? Vyzkoušejte si připravit francouzské tartaletky s jahodami. Máslová chuť koláče je doplněna vanilkovým krémem a sladkými jahodami. Nejste-li milovníky jahod, směle je můžete vyměnit za jiné, Vámi...

Stránky