Co je potřeba

  • plátky vepřové krkovice
  • plátkový tvrdý sýr
  • šunka
  • hořčice
  • sůl
  • pepř

Na těstíčko:

  • strouhanka
  • hladká mouka
  • vejce
1

Na obalování řízků si nejprve připravte těstíčko v potřebném množství (podle porcí masa). V misce rozšlehejte celé vejce s moukou a strouhankou. Poměr mouky a strouhanky je 1:1. Těstíčko nesmí být příliš řídké ani husté, musí dobře na mase držet. 

2

Plátky vepřové krkovice naklepejte, osolte a opepřete. Lehce je potřete pikantní hořčicí. Na každý kousek masa položte plátek sýra a také ho pomažte hořčicí. Navrch přidejte šunku a celý skládaný řízek obalte v těstíčku. Hořčice jednotlivé vrstvy spojila, drží při sobě, ale pro usnadnění práce můžete vše spojit párátky (před obalováním).

3

Řízky vkládejte do horkého tuku nejprve stranou se sýrem a šunkou, pak otočte a dosmažte. Nejprve smažte na vyšší teplotě, po otočení masa ji snižte. Před servírováním nezapomeňte odstranit případná párátka. Nejlepší přílohou jsou brambory. Řízek je velmi chutný i studený s chlebem.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (2 votes)