Co je potřeba

  • 1 kg vepřového boku
  • 1,5 l vody
  • 1 kávová lžička celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce soli

Marináda na potření:

  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžíce krémžské hořčice
  • 2 stroužky česneku
1

Vyberte si libovější kousek vepřového bůčku, bez kosti a kdo má rád, s kůží. Kůži nemusíte nařezávat, nechte ji vcelku. Do vody přidejte všechny uvedené ingredience a vše svařte.

2

Vodu s kořením nechte povařit 5 minut a poté do nálevu vložte maso. Vařte zprudka, potřebujeme vodu uvést znovu do varu, aby se maso zatáhlo a příliš se nevylouhovalo. Hned jak začne maso vařit, zmírněte teplotu a asi hodinu vařte doměkka. Maso během přípravy obracejte.

3

Mezitím, co se maso vaří, připravte marinádu na potření. V misce rozmíchejte sojovou omáčku s kořením a solí. Prolisujte k tomu česnek podle chuti, nebo ho vynechte a dochuťte podle sebe.

4

Ještě horký, uvařený bůček ze všech stran potřeme připravenou marinádou a zabalíme ho do alobalu. Necháme balíček s masem v chladu vystydnout a studený uschováme v chladničce. Za dva dny se může krájet.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)