30 minut a více
Nejnovější články v kategorii
Svatý Martin, římský voják, který se později stal biskupem v Tours, je uctíván po celé Evropě. Podle legendy se skryl před pronásledovateli v husím ch…
Svatomartinská husa recept. Na svátečním svatomartinském stolu by pečená husa neměla nikdy chybět. Ostatně, věděli jste, odkud se tato lidová tradice…
Batátové hranolky jsou zdravější a chutnější varianta klasických hranolek z brambor. Jsou bohaté na vlákninu, vitaminy a minerály a navíc si je přípra…
Jste rodinou, ve které všichni milují maso, a velmi často připravujete klasické řízky? Pak si můžete připravit dokonalý oběd, který je vydatný, chutný…
Máte rádi bramboráky, ale odrazuje vás mastnota spojená se smažením na pánvi? Pak vyzkoušejte bramboráky připravené v troubě jednoduše na plechu,…
Je duben a spousta z nás má v mrazáku stále drobné ovoce z loňské sezony. Ať už vám na zahrádce uzrál černý či červený rybíz, angrešt n…
Vepřová krkovice, ale i jiné vepřové maso, nabízí obrovské možnosti tepelné úpravy tak, aby nám jídlo skutečně chutnalo. Důležité jsou ale nejen hlavn…
Polévka je grunt. I kdyby nebylo hlavní jídlo uvařeno, polévka by den, co den, měla putovat do našeho žaludku. Nejenže umí zasytit, když je plná bramb…
Máte rádi vše, kde jsou rajčata? Vyrábíte si např. rajčatovou pastu s tím pravým kořením na pizzu? Jestliže máte rádi lasagne, máme pro vás skvěl…
Makovník mají většinou rádi dospělí i děti. Mák patří ke zdravým surovinám a měli bychom ho do jídelníčku alespoň tu a tam zařadit. Máte-li rádi bucht…