Jak na hořčici z dýně Hokkaidó | recept na dýňový dip
Jak na hořčici z dýně Hokkaidó | recept na dýňový dip. Dip, omáčka či dressing vždy příjemně dochutí a zpestří podávaný pokrm. Zvláště pak, když se jedná o záležitost s dokonalou chutí, kterou právě tato dýňová hořčice je. Nasládlá chuť dýně je, spolu s výrazným hořčičným semínkem, kořením a dijonskou hořčicí, naprosto výtečnou kombinací, která zpestří a báječně doplní jakoukoliv pečínku, grilované maso, ale i aromatické sýry.
Co je potřeba
Z uvedeného množství připravíte 5-6 menších skleniček
- 1 větší dýně Hokkaidó (cca 1,5 kg, ze které získáte 1 kg očištěné dužiny)
- 2 cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- ¾ l zeleninového vývaru
- 5 bobkových listů
- 2–3 lžičky hořčičných semínek
- 3 lžíce dijonské hořčice
- šťáva z ½ citronu
- 1 lžička čerstvě drceného pepře
- přibližně ¼ nastrouhaného muškátového oříšku
Ze směsi poté vyjměte bobkové listy a rozmixujte ji tyčovým mixérem. Ještě horkou dochuťte čerstvě drceným pepřem, strouhaným muškátovým oříškem, citronovou šťávou a dijonskou hořčicí. V této fázi určitě ochutnejte a dle libosti od čehokoliv přidejte.
Takto připravenou dýňovou hořčici rozdělte do vyčištěných skleniček, zavíčkujte a nechejte vychladnout. Hotový výrobek skladujte v lednici.
Tipy
Pro méně peprnou chuť hořčice můžete zvolit pepř zelený, který je mnohem jemnější než černý. Ideálně ovšem čerstvý či naložený v nálevu.
Diskuze k článku