Co je potřeba

  • listové těsto
  • jablka
  • skořice
  • marmeláda
  • žloutek na potření
  • 0,7 l mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 polévková lžíce cukru
1

Tento moučník se dá připravit z domácího listového těsta a krému ze šlehaných žloutků (recept na domácí listové těsto naleznete zde: Jak udělat domácí listové těsto). Já volím rychlejší variantu. Hotové listové těsto mám vždy doma v mrazničce a krém uvařím z pudinkového prášku. I tak si pochutnáme.

2

Listové těsto rozválíme na tenké plátky a rozdělíme nožem nebo rádlem na čtverce. Do středu každého čtverce vložíme malé jablko s vykrojeným jadřincem. Máme-li jablka větší, příčně je rozdělíme na poloviny a vyjmeme střed i trochu dužniny, aby vznikl důlek.

3

Otvor po jadřinci naplníme džemem nebo marmeládou a rozinkami namočenými v rumu. Rozinky lze vynechat, ne každý je má rád. Lehce jablka poprášíme skořicí a spojíme protilehlé rohy. Zpevníme párátkem, aby se těsto neotvíralo. Mezery mezi okraji necháme, bude jimi unikat pára z jablka a těsto bude krásně nafouklé a křehké. Kdybychom jablka zabalili důkladně, těsto by při chladnutí zvlhlo. Potřeme žloutkem a pečeme při teplotě 220 °C.

4

V hrnku rozmícháme pudinkový prášek s cukrem a trochou mléka. Rozmíchanou směs vlijeme do zbytku mléka a uvaříme jako běžný pudink. Z 0,7 l mléka bude omáčka hustoty šodó. Omáčkou přelijeme jednotlivé kousky a podáváme teplé.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.5
Average: 4.5 (2 votes)