Jak upéct vanilkové řezy s čokoládovým korpusem | recept
Jak upéct vanilkové řezy s čokoládovým korpusem | recept. Tyto řezy sice vyžadují delší čas na přípravu, ale přesto jsou poměrně jednoduché. Křehké čokoládové těsto je doplněné jemným vanilkovým krémem, kterému dodává specifickou chuť podmáslí. Pokud chcete, aby řezy vypadaly slavnostněji, potřete je ještě sladkým tvarohem, jak je to popsáno v následujícím receptu.
Co je potřeba
Na korpus si přichystejte:
- 50 g hořké vysokoprocentní čokolády
- 250 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- kůra z půlky citronu (či dvě lžičky sušené)
Na vanilkovou náplň budete potřebovat:
- 3 lžíce třtinového cukru
- 3 vejce
- 1 lžíce másla
- 400 ml podmáslí
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 lžíce hladké mouky
- špetka soli
Na dokončení:
- 1 polotučný tvaroh
- 1 lžíce cukru moučka
- špetka citronové kůry
V prvním kroku si nasypte všechny suché ingredience na vál nebo do široké a hluboké mísy. Lehce je společně promíchejte a pak uprostřed vytvořte důlek. Do něj nalijte žloutek a čokoládu, kterou jste si předtím rozpustili. Pomalu zpracujte na hladké těsto. To následně zabalte do fólie a nechte ho v chladu odpočívat alespoň půl hodiny, klidně tam ale vydrží do druhého dne.
Dále si připravte náplň. Máslo si vložte do mísy a nechte ho změknout při pokojové teplotě, potom ho spolu s cukrem utřete do pěny. Do máslového krému po jednom zašlehávejte vejce. K vaječné pěně následně přilévejte po troškách podmáslí a opatrně pokračujte v zašlehávání, měla by vám vzniknout hladká nadýchaná směs. Nakonec ještě přisypte mouku a sůl a přilijte vanilkový extrakt. Vše naposledy důkladně promíchejte.
Diskuze k článku