Jak upéct madlenky - lotrinské cukroví | recept
Původ madlenek je sporný, ostatně jako u většiny druhů cukroví, moučníků a dezertů. Ať už madlenky získaly své pojmenování po služebné polského krále a lotrinského vévody Stanislava I. Leszczyńského - Madeleine Paulmierové, anebo po neznámé lotrinské dívce Madelaine, která cukroví pekla pro účastníky svatojakubské pouti, jedno je téměř jasné. Madlenky mají původ ve Francii, v malém lotrinském městě Commercy na severovýchodě Francie. Cukroví z piškotového těsta má tvar mušliček a často jej vídáváme i namáčené v čokoládě. Recept na madlenky zhlédněte ve videu, přichystejte si suroviny a pusťte se do pečení pečiva také.
Co je potřeba
60 g rozpušteného másla
60 g krupicového cukru
2 celá slepičí vejce
1 lžičku vanilkového extraktu
60 g hladké mouky
půl kávové lžičky prášku do pečiva
trochu cukru na poprášení cukroví
Diskuze k videu