Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct cukroví s ořechovým krémem | recept

Jak upéct cukroví s ořechovým krémem | recept

Jak upéct cukroví s ořechovým krémem | recept. Toto cukroví je z kategorie pro začátečníky. Vypadá hezky, přitom příprava je velice snadná. Krém je ten nejjednodušší, co může být, takže žádný stres z toho, že se srazí, povede se vždy. Druh ořechů do krému vyberte podle toho, co vám chutná. Hodí se jak lískové, tak vlašské.

A pokud nemáte v oblibě zrovna tyto druhy ořechů, na konec článku jsem přidala recept na rafaelo (kokosový) krém. Tím můžete cukroví také promazávat, vždyť i kokos je ořech.

Co je potřeba

Těsto:

  • 240 g hladké mouky
  • 160 g másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 2 žloutky

Krém:

  • 100 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g mletých ořechů
  • 2 lžíce tuzemáku
  • 2 lžíce kakaa
1

Jak vypracovat těsto na cukroví

Na vál nebo do větší misky prosejte mouku s cukrem. Přidejte na kousky nasekané studené máslo a promněte ho v sypké směsi. Do důlku uprostřed vyklepněte 2 žloutky nebo celé vejce.

Jak upéct cukroví s ořechovým krémem | recept
2

Z připravených ingrediencí rychle a pokud možno studenýma rukama vypracujte hladké elastické těsto. Zabalte ho do folie a nechte zchladit, nejlépe na ideální teplotu, která se pohybuje mezi 10–15 °C. Jen tak se těsto při vyvalování nebude lepit a nemusí se podsypávat (nebo jen nepatrně) moukou.

Jak upéct cukroví s ořechovým krémem | recept
3

Vykrajování a pečení

Odleželé a vychlazené těsto rozválejte na kuchyňské desce na plát silný asi 3 mm. Vykrajujte libovolné tvary a přeneste je na vymazaný nebo papírem na pečení vyložený plech. Kousky upečte při 200 °C. Po upečení je přeložte na mřížku, aby chladly i odspodu.

Jak upéct cukroví s ořechovým krémem | recept
4

Příprava ořechového krému a dokončení

Cukroví slepujte ořechovým krémem a dozdobte podle sebe. Krém připravíte jednoduše: máslo napěňte s cukrem, přidejte kakao, tuzemák a mleté ořechy.

Jak upéct cukroví s ořechovým krémem | recept

Rafaelo krém na plnění cukroví a dezertů

Budete potřebovat:

  • 80 g jemně strouhaného kokosu
  • 400 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 200 g másla
  • 200 g bílé čokolády

Postup:

  1. Ve vodní lázni rozpusťte máslo a nalámanou čokoládu, odstavte.
  2. Pomalu přilévejte kondenzované mléko a zároveň směs prošlehávejte.
  3. Nakonec vmíchejte jemně mletý kokos.

Tip: Pro ještě lepší chuť lze zakápnout rumem.

rafaelo krém na cukroví
Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.