Jak upéct marcipánky | slepované perníkové cukroví
Jak upéct marcipánky | slepované perníkové cukroví. Okolo svátku Mikuláše začíná ten správný čas, kdy je třeba začít s pečením cukroví. Určitě už máte vybráno a víte, jaké druhy letos upečete, ale přesto vám ještě budeme nabízet k vyzkoušení a ochutnání sesbírané a léty prověřené recepty, jako je ten následující. Přejeme Vám všem hezké a pohodové chvíle při pečení.
Co je potřeba
Těsto:
- 560 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 3–4 vejce
- strouhaná kůra z 1 citronu
- lžička mleté skořice
- půl lžičky mletého hřebíčku
- lžička jedlé sody
- lžička prášku do perníku
- 5–6 lžic tekutého medu
Poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 20 g omegy
- 1 lžička rostlinného oleje
Náplň a zdobení podle vlastní chuti a fantazie
Marcipánky se slepují krémem, marmeládou nebo povidly. Polévat se mohou čokoládovou, cukrovou, bílkovou nebo žloutkovou polevou. Poleva na obrázcích je z rozpuštěné čokolády, omegy a lžičky oleje pro lesk. Polevu nechte ztuhnout při běžné pokojové teplotě, zachová si lesk. Ozdobte mandlemi, oříšky, barevnou cukrovou rýží – čímkoli chcete.
Doporučuji vyzkoušet ke slepování tento výborný švestkový krém od Markéty:https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-krem-s-chuti-svestek-k-plneni-moucniku-cukrovi-recept.html
Tipy
Do těsta nejprve rozklepněte jen 3 vejce. Teprve tehdy, nepůjde-li vám těsto spojit, přidejte čtvrté. Někdy to není třeba.
Diskuze k článku