Jak při pečení vánočního cukroví zužitkovat černé pivo | recepty
Spojení tmavého piva a vánočního cukroví je poněkud netradiční. Plzeňský sládek Vojtěch Homolka ale přesvědčí i zaryté odpůrce pečení méně tradičního cukroví, že černé pivo dokáže vykouzlit neuvěřitelnou kombinaci. A propo… Není tajemstvím, že pivo se v našich zemích používá v kuchyních už od 15. století při přípravě zvěřiny, drůbeže, ryb, a dokonce i polévek a kaší. Pivo i díky své sladkosti pokrmům ve „sladké kuchyni“ dodává výraznější aroma a karamelovou až čokoládovou chutí zvýrazňuje chuť pokrmu. Ideální jsou perníčky, kde se pivo skvěle kombinuje s badyánem, anýzem a zázvorem. Poslechněte si dva recepty na vánoční cukroví s pivem a pusťte se do pečení.
Co je potřeba
Suroviny na popovické košíčky
125 ml černého Velkopopovického Kozla
350 g hladké mouky
100 ml slunečnicového oleje
125 g moučkového cukru
1/2 balíčku vanilínového cukru
1/2 balíčku pečícího prášku
špetka soli
Želé
150 ml tmavého kozla
70 g želírovacího cukru
80 g sušených švestek
100 g hořké čokolády
Krém
200 g bílé čokolády
70 ml smetany 30%
Suroviny na kozlí kopýtka
250 ml černého Velkopopovického Kozla
120 g hořké čokolády
150 g másla
šálek hnědého cukru
120 g hladké mouky
70 g kakaa
2 slepičí
Diskuze k videu