Jak upéct listový koláč s marinovanou cuketou a koprem | recept
Jak upéct listový koláč s marinovanou cuketou a koprem | recept. Listový koláč jako stvořený pro přicházející období. Stejně jako léto, jež je ve stylu svěžesti, lehkosti a zelenání se, je i tento koláč lehoučký, jemný, šťavnatý a samozřejmě svěže zelený. Postará se o to mladá zelenkavá cuketa doplněná aromatickým koprem a marinádou z citronu a medu. A když vše dohromady propečete se sýrem na listovém těstě, máte luxusní jarní koláč připravený.
Co je potřeba
- 1 balení listového těsta - již připraveného (vyváleného a zarolovaného, běžně k dostání v obchodech)
- 4 ks cuket (přibližně 1 kg)
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z jednoho citronu
- 1–2 hrsti nasekaného čerstvého kopru
- sůl, pepř dle chuti
- 200 g strouhaného sýru
Tipy
Takto připravenou cuketu, tedy nakrájenou (naškrábanou) na plátky, promíchanou s koprem a marinádou z oleje, medu a citronu, lze uplatnit samostatně coby úžasný salát. V tom případě doporučuji do marinády přidat stroužek česneku pro zvýraznění chuti.
Diskuze k článku