Jak upéct pravou vánoční drážďanskou štólu | recept
26. Prosinec 2014
Drážďanská štóla? Aby ne, právě z Drážďan pochází tento vánoční pečený moučník zapečený se sušeným ovocem a ořechy. Historie vánoční štóly je zajímavá. Na samém počátku, už v 15. století, se štóla v Drážďanech pekla jako církevní postní jídlo jen z mouky, kvasnic a vody. Po zrušení zákazu používat do štóly máslo byli ale drážďanští pekaři zatíženi poplatky, ze kterých se platila výstavba církevních chrámů. Na vánočních trzích v Drážďanech dnes ale nesmí pravá vánoční štóla chybět. A tady je recept od Majkla.
Další zajímavé články
Jak upéct sváteční tvarohovou štolu | recept
Tvarohová štola | recept. Štola je druh vánočního pečiva plněného rozinkami, kandovaným ovocem, marcipánem a bohatě sypaným moučkovým cukrem. Pochází…
Jak udělat kávová zrna | recept
Kávová zrna | recept. Kávové zrno je můj oblíbený zákusek. Vyzkoušela jsem mnoho receptů na jeho domácí přípravu a stále to nebylo ono, takové jako v…
Jak upéct věnečky z jihočeského perníkového těsta | recept
Věnečky z jihočeského perníkového těsta | recept. Od kamarádky, která se zabývá pečením perníčků, jsem dostala tip na jihočeské perníkové těsto. Toto…
Jak upéct cukroví se Solamylem | recept
Cukroví se Solamylem | recept. Těsto na toto cukroví je univerzální. Nemusíte ho plnit jen kávovým krémem, ale jakýmkoli jiným, i třeba marmeládo…
Jak upéct pomerančové sušenky s marcipánem | recept
Pomerančové sušenky s marcipánem | recept. Zdobné pomerančové sušenky vypadají složitě, ale jsou snadné a celkem rychlé. Mají výrazně pomerančovo…
Diskuze k videu