Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct pravou vánoční drážďanskou štólu | recept

Drážďanská štóla? Aby ne, právě z Drážďan pochází tento vánoční pečený moučník zapečený se sušeným ovocem a ořechy. Historie vánoční štóly je zajímavá. Na samém počátku, už v 15. století, se štóla v Drážďanech pekla jako církevní postní jídlo jen z mouky, kvasnic a vody. Po zrušení zákazu používat do štóly máslo byli ale drážďanští pekaři zatíženi poplatky, ze kterých se platila výstavba církevních chrámů. Na vánočních trzích v Drážďanech dnes ale nesmí pravá vánoční štóla chybět. A tady je recept od Majkla.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak udělat kávová zrna | recept
Jak udělat kávová zrna | recept
Kávová zrna | recept. Kávové zrno je můj oblíbený zákusek. Vyzkoušela jsem mnoho receptů na jeho domácí přípravu a stále to nebylo ono, takové jako v…
Jak upéct cukroví se Solamylem | recept
Jak upéct cukroví se Solamylem | recept
Cukroví se Solamylem | recept. Těsto na toto cukroví je univerzální. Nemusíte ho plnit jen kávovým krémem, ale jakýmkoli jiným, i třeba marmeládo…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.