Zdravá výživa

Jak připravit celozrnný karlovarský knedlík | recept

Celozrnný karlovarský knedlík | recept. Karlovarský knedlík je král mezi knedlíky. Připravit lahodný karlovarský knedlík není příliš náročné. Lze tak snadno využít zbylé, ideálně celozrnné, pečivo. Dostatek zelené petrželky knedlík krásně ovoní a...

Jak připravit zdravější krémy do vánočního cukroví | recepty

Zdravější krémy do vánočního cukroví | recepty. Ani vánoční cukroví s krémem nemusí být nezdravou kalorickou bombou. V našem článku Vám představíme několik receptů na zdravější krémy do vánočního cukroví, které neobsahují nezdravý bílý cukr ani...

Jak upéct závin s kapustou a uzeným tofu | recept

Závin s kapustou a uzeným tofu | recept. Slaný závin může posloužit jako svačina či lehký oběd, můžete jej však využít i pro slavnostnější chvíle. Masových i bezmasých variant na závin existuje celá řada. V našem článku naleznete recept na trochu...

Jak uvařit pikantní mrkvovou polévku | recept

Pikantní mrkvová polévka | recept. Konzumace teplých polévek je velmi vhodná zejména během chladného podzimu a zimy. Hustá zeleninová polévka organismus zahřeje a dodá mu energii a potřebné cenné látky. V následujících odstavcích Vám přinášíme...

Jak na domácí housky ze tří surovin | recept

Domácí housky ze tří surovin | recept. Tyto housky jsou velmi rychlé a jednoduché na přípravu. Skládají se pouze z tvarohu, celozrnné mouky a semínek. Oproti běžnému kupovanému pečivu jsou tyto housky bohaté na bílkoviny a zejména vlákninu – jsou...

Jak připravit zapečené černé fazole | recept

Zapečené černé fazole | recept. Konzumace fazolí (a luštěnin obecně) je velmi prospěšná pro naše zdraví. Fazole najdou uplatnění v mnoha různých receptech. V našem článku naleznete recept na zapečené černé fazole, který si můžete přizpůsobit podle...

Jak připravit bezmasý segedínský guláš | recept

Bezmasý segedínský guláš | recept. Pokud nejíte maso nebo si případně jen chcete dopřát chutné jídlo bez masa, které spousta lidí v dnešní době konzumuje ve velkém množství, určitě vyzkoušejte náš recept na bezmasý segedínský guláš. Existuje mnoho...

Jak upéct rybí filé se sýrovou drobenkou | recept

Rybí filé se sýrovou drobenkou | recept. Rybí maso je vhodné na různé druhy úprav. Oblíbené a rychlé je zapékání v troubě, přičemž obměnou přidaných surovin se dá vytvořit mnoho neotřelých kombinací. Na jednu takovou najdete tip v následujícím...

Jak nahradit cukr při pečení

Jak nahradit cukr při pečení | rady a tipy. Klasický bílý cukr rozhodně neprospívá našemu zdraví. S cukrem roste touha po dalším sladkém. Bohužel s sebou nenese žádná pozitiva. Jedná se pouze o tzv. prázdné kalorie (hodně energie a žádné živiny),...

Jak na fermentovanou limonádu z šípků a brusinek | recept

Fermentovaná limonáda z šípků a brusinek | recept. Víte, že základ našeho zdraví tkví ve střevech? Stres, nedostatek spánku, antibiotika, přídatné látky v potravinách, strava chudá na vlákninu – to vše a mnoho dalšího může způsobit nerovnováhu...

Stránky