Zdravá výživa

Jak zhotovit pesto z medvědího česneku | recept

Pesto z medvědího česneku | recept. Medvědí česnek je jarní bylinka vlhčích lužních lesů. Roste na březích potoků,...

Jak nahradit kávu | rady a tipy

Jak nahradit kávu | rady a tipy. Kvalitně připravená káva je velmi zdravý nápoj plný antioxidantů, kterého se není...

Jak pěstovat a používat stévii sladkou

Stévie sladká je rostlina, o níž se možná více hovoří a píše, než že by se v českých podmínkách užívala. O pěstování ve...

Jak uvařit svíčkovou zdravěji | recept

Jak uvařit svíčkovou zdravěji | recept. Svíčková omáčka je v podstatě pouze rozmixovaná kořenová zelenina s trochou...

Jak připravit celozrnný karlovarský knedlík | recept

Celozrnný karlovarský knedlík | recept. Karlovarský knedlík je král mezi knedlíky. Připravit lahodný karlovarský...

Jak používat zeleninu pak choi

Jak používat zeleninu pak choi | rady a tipy. Pak choi neboli čínské zelí je brukvovitá zelenina stejně jako naše...

Jak upéct pstruha v troubě | recept

Pečený pstruh | recept. Ryby by neměly v našem jídelníčku chybět. Jsou lehce stravitelné, obsahují zdraví prospěšné...

Jak vařit s červenou čočkou

Červená čočka je jediná luštěnina, která nenadýmá, stačí jí krátká doba vaření, je zdravá a v kuchyni s ní lze...

Jak vypěstovat řeřichu

Řeřicha je nenáročná na pěstování. Zvládne ji vypěstovat úplně každý a je hezkou ozdobou kuchyňského okna. Semínka...

Jak používat tempeh – "sójový hermelín"

Už jste narazili v obchodě na tempeh, ale nekoupili jste ho, protože byste nevěděli co s ním? Nebo jste neměli odvahu?...

Jak se vyznat v pečivu

Jak se vyznat v pečivu | rady a tipy. V obchodech nalezneme obrovské množství různých druhů pečiva. Co ale vlastně znamenají všechny ty názvy, jako tmavé, celozrnné, vícezrnné, cereální, šestizrnné apod.? A proč pečivo s přídavkem kvasu neznamená...

Jak na fermentovanou ovesnou kaši | recept

Fermentovaná ovesná kaše | recept. Fermentovaná ovesná kaše je alternativou ke klasické ovesné kaši. Fermentované ovesné vločky obsahují velké množství probiotických bakterií, které jsou důležité pro zdraví a správné fungování střev. A právě správně...

Jak připravit plněné žampiony portobello | recept

Plněné žampiony portobello | recept. Žampiony portobello jsou větší, krémovější a chuťově výraznější než klasické bílé žampiony. Jedná se o větší a otevřené plodnice žampionu krémového. Skvěle se hodí ke grilování, pro přípravu steaku a bezmasých...

Jak omezit sůl v kuchyni | rady a tipy

Jak omezit sůl v kuchyni | rady a tipy. Sůl je jednou z nejstarších obchodních komodit, kromě jantarových či hedvábných stezek existovaly odedávna i stezky solné. Jedná se o životně důležitý minerál, nadměrná konzumace soli však našemu organismu...

Jak na sladké velikonoční muffiny | recept

Sladké velikonoční muffiny | recept. Těchto muffinů se nemusí bát žádný dietář, ani největší milovník sladkého. Muffiny jsou připraveny z mrkvového těsta s kokosovou moukou, která tam však nejde poznat. Díky tomu jsou bezlepkové a vhodné i pro...

Jak na francouzské tousty bez výčitek | recept

Francouzské tousty bez výčitek | recept. Znáte francouzské tousty? Jedná se o velmi lahodný dezert nebo snídani. Variacím se meze nekladou. Dnes si však představíme francouzské tousty, které vaši postavě neublíží, zároveň si tak užijtete perfektní...

Jak se vyznat v alternativách pečiva

Jak se vyznat v alternativách pečiva | rady a tipy. Řeč je o pufovaných chlebíčcích, křehkých chlebech nebo knäckebrotech. Opravdu jsou lepší variantou než pečivo? Pro koho jsou tyto alternativy pečiva ideální, a kdo by se jim měl naopak vyhnout? To...

Jak připravit zdravější soufflé | recept

Zdravější čokoládové soufflé | recept. Znáte čokoládové soufflé? Jedná se o malou čokoládovou buchtičku, která je na okrajích upečená, uvnitř se však nachází lahodný tekutý vnitřek. Důležité je proto soufflé nepřepéct. S použitím kvalitní čokolády a...

Jak si vyrobit domácí mascarpone | recept

Domácí mascarpone | recept. Mascarpone je jemný krémový sýr původem z italské Lombardie. Má sladkou jemně oříškovou chuť a používá se k výrobě sladkých dezertů i k náhradě másla. Velmi snadno přejímá pachy, proto je důležité oddělené skladování od...

Jak a proč zařazovat mléčné výrobky do stravy

Jak a proč zařazovat mléčné výrobky do stravy | rady a tipy. Mléčné výrobky se dají použít na mnoho způsobů. Mléčné výrobky dodají kvalitní bílkoviny, zasytí a mohou být skvělou svačinou. V tomto článku přinášíme pár tipů, jak dostat kvalitní mléčné...

Stránky