Jste zde

Jak upéct housky z ovesných vloček | recept

Lehké, 1 - 1000 Kč, 30 minut a více
03.01.2019 - 19:30

Housky z ovesných vloček | recept. Další ze série rychlých, chutných a zdravých housek. Díky přidanému tvarohu mají vyšší podíl bílkovin. Ovesné vločky dodají lahodnou mírně oříškovou chuť. V obchodech je většinou problém nalézt doopravdy celozrnné housky. Tento recept je však velmi snadný a rychlý, takže do půl hodiny můžete mít na stole své čerstvé domácí celozrnné housky. Rozhodně je musíte vyzkoušet.

Co je potřeba

Na 8 housek budete potřebovat:

  • 250 g odtučněného tvarohu ve vaničce
  • 2 vejce
  • 250 g ovesných vloček rozmixovaných na mouku nebo 150 g rozmixovaných ovesných vloček + 100 g celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • sůl, kmín
  • 3 lžíce libovolných semínek (já použila sezamové a slunečnicové)
  • 30-40 g rozpušťeného másla na potření (nebo 1 vejce)
1

Ovesné vločky dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme na mouku. Tvaroh smícháme s vejci, solí, kmínem a semínky. Přimícháme mouku se sodou a vytvoříme těsto.

2

Těsto rozdělíme na 8 dílů, z každého dílu vytvoříme kuličku, kterou na povrchu můžeme lehce naříznout. Pečeme asi 20 minut na 220 °C. V průběhu pečení 1 – 2x pomažeme housky rozpuštěným máslem. Dobrou chuť!

Tipy

Množství energie a živin na 1 housku:

  • 860 KJ
  • 10 g Bílkoviny
  • 23 g Sacharidy
  • 8 g Tuky
  • 3 g Vláknina
Autor: Denisa Koloničn... | Zobrazit autorská práva https://www.facebook.com/denisakolonicna/photos/a.806631989461832/816698018455229/?type=3&theater
Hodnocení: 
Vaše hodnocení: Žádné
4.5
Average: 4.5 (2 votes)

Nejnovější příspěvky v diskuzi

Zatím žádné komentáře.

Nahoru