Jak upéct housky z ovesných vloček | recept
Housky z ovesných vloček | recept. Další ze série rychlých, chutných a zdravých housek. Díky přidanému tvarohu mají vyšší podíl bílkovin. Ovesné vločky dodají lahodnou mírně oříškovou chuť. V obchodech je většinou problém nalézt doopravdy celozrnné housky. Tento recept je však velmi snadný a rychlý, takže do půl hodiny můžete mít na stole své čerstvé domácí celozrnné housky. Rozhodně je musíte vyzkoušet.
Co je potřeba
Na 8 housek budete potřebovat:
- 250 g odtučněného tvarohu ve vaničce
- 2 vejce
- 250 g ovesných vloček rozmixovaných na mouku nebo 150 g rozmixovaných ovesných vloček + 100 g celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky
- 1 lžička jedlé sody
- sůl, kmín
- 3 lžíce libovolných semínek (já použila sezamové a slunečnicové)
- 30-40 g rozpušťeného másla na potření (nebo 1 vejce)
Krok 1
Ovesné vločky dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme na mouku. Tvaroh smícháme s vejci, solí, kmínem a semínky. Přimícháme mouku se sodou a vytvoříme těsto.
Krok 2
Těsto rozdělíme na 8 dílů, z každého dílu vytvoříme kuličku, kterou na povrchu můžeme lehce naříznout. Pečeme asi 20 minut na 220 °C. V průběhu pečení 1 – 2x pomažeme housky rozpuštěným máslem. Dobrou chuť!
Množství energie a živin na 1 housku:
- 860 KJ
- 10 g Bílkoviny
- 23 g Sacharidy
- 8 g Tuky
- 3 g Vláknina