Jak uvařit myslivecké nudle s masem a houbami | recept
Jak uvařit myslivecké nudle s masem a houbami | recept. Máte dostatek čerstvých hub a už vás nenapadá nic, co byste mohli uvařit? Vyzkoušeli jsme tento recept a o postup se podělíme v následujícím článku. Ingredience jsou uvedeny podle originální receptury, tak jak byly zveřejněny poprvé a úvodní fotografie zobrazuje doporučený způsob servírování.
Co je potřeba
- 500 g vepřové plece nebo bůčku
- 40 g sádla
- 180 g cibule
- 10 g mleté sladké papriky
- lžíce octa
- kmín
- 20 g hladké mouky
- 1/8 l kysané smetany
- 1 l vývaru
- 200 g tvrdších druhů hub
- 80 g másla
- 300 g širokých nudlí
- sůl
- 2 dl kečupu
- zelená petržel na ozdobu
Cibuli (150 g) osmahněte na sádle do světle žluté barvy. Přilijte ocet a přidejte papriku, kostky vepřového masa, kmín, osolte a maso opečte. Pak duste za občasného podlití vývarem do poloměkka. Nádobu přikryjte pokličkou a vývar přidávejte opatrně, před přidáním mouky musí pod masem být jen malé množství šťávy s tukem. Poloměkké maso zaprašte moukou, osmahněte a dolijte zbývající vývar. Maso dovařte doměkka. Nakonec přilijte smetanu a ještě krátce povařte.
Tipy
Recept byl poprvé uveřejněn v Jihočeské houbové kuchařce od Mistra Viléma Vrabce. Protože jsem jídlo vařila poprvé, držela jsem se receptu, pouze místo doporučované vepřové plece nebo bůčku jsem dala přednost vepřové kýtě. Kečup bych příště vynechala, dle mého názoru působí takto servírovaný v jídle rušivě. Když už, tak ho zamíchat do omáčky, získá pikantnější chuť.
Diskuze k článku