Omáčky a Zálivky

Jak uvařit opravdu dobrou křenovou omáčku | recept

Recept na dobrou křenovou omáčku. Křenovou omáčku máme většinou zařazenu mezi nevalná jídla školních a závodních...

Jak připravit vepřovou kýtu na hořčici | recept

Vepřová kýta na hořčici | recept. Pokud si nevíte rady, co uvařit k večeři či obědu z vepřového masa, vyzkoušejte náš...

Jak uvařit sýrovou omáčku na maso | recept

Sýrová omáčka na maso | recept. Maso se sýrovou omáčkou je rychlá minutka. Sýrová omáčka se hodí k různým druhům masa,...

Jak uvařit demiglas (demi-glace) | recept

Jak uvařit demiglas? Demi-glace (demiglas) je bohatá hnědá omáčka, ve francouzské kuchyni používaná samostatně nebo...

Jak připravit klasický španělský ptáček | recept

Jeden recept na dva typy španělských ptáčků. I když se španělský ptáček v restauracích nabízí mezi hotovými jídly v...

Jak udělat pravé vinné šodó | recept

Recept na pravé vinné šodó. Šodó je vinná pěna, sladká omáčka zhotovená z vína a vajec. Šodó se podává teplé. Buď jím...

Jak udělat rajskou omáčku

Recept na rajskou omáčku. Rajská omáčka je velmi oblíbené jídlo u dětí i dospělých. Rajská omáčka krok za krokem v...

Jak udělat bešamelovou omáčku

Bešamelová omáčka recept. Bešamel je světlá základní omáčka. Jde o tradiční specialitu především francouzské kuchyně....

Jak udělat domácí tatarskou omáčku | recept

Recept na domácí tatarskou omáčku. Proč kupujeme tatarské omáčky vyrobené z podivných věcí, když si můžeme udělat...

Jak udělat klasický bramborový guláš | recept

Recept: Bramborový guláš je „evergreen“, který úspěšně prochází všemi stravovacími módami a styly. Udělat bramborový...

Jak uvařit svíčkovou zdravěji | recept

Jak uvařit svíčkovou zdravěji | recept. Svíčková omáčka je v podstatě pouze rozmixovaná kořenová zelenina s trochou smetany. Omáčka nepotřebuje ani gram mouky. Maso je krásně měkké, chuť je naprosto luxusní, také díky vyškvařenému špeku. Tato...

Jak uvařit jelení guláš | recept

K podzimnímu období patří zvěřina. Vyzkoušejte si připravit vynikající jelení guláš na víně, který Vaši kuchyň krásně provoní kořením a svou silnou chutí potěší Váš jazýček. Příprava jeleního guláše je sice časově náročnější, ale jeho chuť za to...

Jak udělat domácí variaci na omáčku Tabasco | recept

Domácí variace na omáčku Tabasco | recept. Omáčka Tabasco je octový extrakt z pálivých tabasco papriček. Používá se ke kořenění pokrmů. Originální omáčka se vyrábí mnoho let podle stejného receptu. Rozdrcené papričky se smíchají s malým množstvím...

Jak na kuřecí citronovou směs s nudlemi soba | recept

Kuřecí citronovou směs s nudlemi soba | recept. Tipů na rychlá a jednoduchá jídla není nikdy dost. Následující recept je takovou asijskou inspirací. Maso se nakládá do sladkokyselé marinády, sestávající se z citronové šťávy a medu, na pikantnosti jí...

Jak vyrobit domácí ajvar | recept

Domácí ajvar | recept. Ajvar je hustá omáčka z pečených lilků, paprik a dalších ingrediencí, která pochází ze Srbska. Jestliže se potýkáte s přebytkem paprik, můžete tento recept vyzkoušet a připravit si ajvar z většího množství do zásoby. Také Vám...

Jak vyrobit zdravý domácí kečup s bylinkami | recept

Zdravý domácí kečup s bylinkami | recept. Kupované kečupy jsou bohužel často plné nezdravých modifikovaných škrobů a bílého cukru. Navíc neznáte kvalitu použitých rajčat. Pokud tedy pěstujete na zahradě vlastní rajčata nebo máte možnost sehnat...

Jak vyrobit zdravé švestkové čatní | recept

Zdravé švestkové čatní | recept. Pokud si nevíte rady, co s přebytkem přezrálých švestek, můžete vyzkoušet třeba švestkové čatní podle našeho receptu. Získáte úžasně aromatickou a chutnou omáčku například ke grilovanému či pečenému masu a sýrům....

Jak připravit salsu z rajčat a paprik | recept

Salsa z rajčat a paprik | recept. Salsa je omáčka původem z Mexika, základem jsou rajčata. Salsa má hrubší konzistenci, obsahuje drobné kousky zeleniny a většinou je ostré chuti po chilli papričkách. Je výborná jako příloha ke grilovaným masům i jen...

Jak udělat domácí česnekovou pastu | 2 recepty

Jak udělat domácí česnekovou pastu | recept. Česnek je důležitou součástí některých jídel a v kuchyni se bez něj neobejdeme. Je dobře, že po dlouhé době, kdy byl k dostání jen česnek z Číny, v lepším případě ze Španělska, se opět objevil česnek...

Stránky

Nahoru