Jak uvařit omáčku z pečených paprik s mletým krůtím masem a špagetami | fit recept
Dnes si podle našeho receptu můžete uvařit těstoviny s krůtím masem a zeleninovou omáčkou. Krůtí maso ve srovnání s jinými druhy masa má nejnižší obsah tuku ve svalovině, obsahuje více bílkovin, je lehce stravitelné a je vhodné i pro dietáře. Konzumace 150 g krůtího masa dodá našemu organismu denní dávku zinku, jehož dostatečný příjem je obzvlášť důležitý v období respiračních onemocnění – podporuje imunitu a zabraňuje množení rhinovirů. Recept je jednoduchý, na hotovém pokrmu si pochutnáte a ještě uděláte něco pro zdraví a linii. Tak dobrou chuť!
Co je potřeba
Na omáčku:
- 5 červených paprik
- 200 g cherry rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička bílého vinného octa
- 50 ml oleje
- 1 lžička uzené papriky
- sůl
- pepř
Na maso:
- 1 lžíce oleje
- 400 g mletého krůtího masa
320 g celozrnných špaget v suchém stavu
Příprava paprik a rajčat na omáčku
Papriky s rajčaty opečte nebo ugrilujte při 200 °C tak, aby se na slupce udělaly hnědočerné puchýře. Pak zeleninu naskládejte do hrnce, zakryjte poklicí a nechte asi 10 minut odpočívat, slupka pak půjde lehce stáhnout.
Omáčka – jak postupovat
Papriky a rajčata zbavené slupek umixujte dohladka společně s česnekem, vinným octem, uzenou paprikou, mletým pepřem a solí. Takto připravenou omáčku ochutnejte a podle potřeby dochuťte.
Uvařte těstoviny
Špagety uvařte podle návodu na obalu. Vodu dostatečně osolte, těstoviny se správně vaří ve vodě, která má být slaná jako moře. Nebojte se, že budou přesolené, těstoviny pojmou soli tak akorát.
Přečtěte si rady a tipy: Jak správně uvařit těstoviny – článek
Diskuze k článku