Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit omáčku z pečených paprik s mletým krůtím masem a špagetami | fit recept

špagety s mletým krůtím masem a omáčkou z pečených paprik

Dnes si podle našeho receptu můžete uvařit těstoviny s krůtím masem a zeleninovou omáčkou. Krůtí maso ve srovnání s jinými druhy masa má nejnižší obsah tuku ve svalovině, obsahuje více bílkovin, je lehce stravitelné a je vhodné i pro dietáře. Konzumace 150 g krůtího masa dodá našemu organismu denní dávku zinku, jehož dostatečný příjem je obzvlášť důležitý v období respiračních onemocnění – podporuje imunitu a zabraňuje množení rhinovirů. Recept je jednoduchý, na hotovém pokrmu si pochutnáte a ještě uděláte něco pro zdraví a linii. Tak dobrou chuť!

 

Co je potřeba

Na omáčku:

  • 5 červených paprik
  • 200 g cherry rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 50 ml oleje
  • 1 lžička uzené papriky
  • sůl
  • pepř

Na maso:

  • 1 lžíce oleje
  • 400 g mletého krůtího masa

320 g celozrnných špaget v suchém stavu

1

Příprava paprik a rajčat na omáčku

Papriky s rajčaty opečte nebo ugrilujte při 200 °C tak, aby se na slupce udělaly hnědočerné puchýře. Pak zeleninu naskládejte do hrnce, zakryjte poklicí a nechte asi 10 minut odpočívat, slupka pak půjde lehce stáhnout.

2

Omáčka – jak postupovat

Papriky a rajčata zbavené slupek umixujte dohladka společně s česnekem, vinným octem, uzenou paprikou, mletým pepřem a solí. Takto připravenou omáčku ochutnejte a podle potřeby dochuťte.

3

Uvařte těstoviny

Špagety uvařte podle návodu na obalu. Vodu dostatečně osolte, těstoviny se správně vaří ve vodě, která má být slaná jako moře. Nebojte se, že budou přesolené, těstoviny pojmou soli tak akorát.

Přečtěte si rady a tipy: Jak správně uvařit těstoviny – článek

4

Úprava masa a dokončení

Na lžíci oleje opražte mleté krůtí maso. Vařečkou míchejte a oddělujte kousky od sebe. Opečené maso zalijte připravenou paprikovou omáčkou, promíchejte, zakryjte poklicí a nechte směs 5 minut provařit.

Přidejte scezené uvařené špagety, promíchejte, rozdělte na 4 porce a ihned podávejte.

kuchařka Jíme zdravě
Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.