Regionální kuchyně
Nejnovější články v kategorii
Recept na moravský bramborový salát. Moravský bramborový salát patří na jakoukoli slavnostní akci, svatbu, křtiny i Vánoce. Dneska jsme jej připravili…
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak…
Bůčková roláda - recept z Moravskoslezska. Jak na to? Bůček podélně rozřízneme od kraje do středu a znova od středu do kraje…
Škubánky známe hlavně z pohádek, to je ale velká škoda. Jedná se totiž o velmi chutné tradiční české jídlo. Příprava škubánků není žádná věda, na…
Recept na sypaný tvarohový koláč s ovocem. Tvarohový koláč jako od maminky? Pak tedy musíte vyzkoušet vítězný recept na tvarohový koláč s ovocem v sou…
Havířina | recept. Havířina nebo také uhlířina je staročeský pokrm, který si prý připravovali uhlíři pálící v brdských lesích dřevěné uhlí. Je to pokr…
Jak připravit labužnickou žampionovou směs s tvarůžky | recept. Tato prvotřídní lahůdka připravená z chuťově i aromaticky výrazných tvarůžků, pik…
Jak upéct staročeský trdelník | recept. Trdelník zná určitě každý. Váleček z kynutého těsta pečený na kovové trubce a sypaný cukrem a skořicí se často…
Jak udělat masopustní koblihy podle východočeské tradice | recept na masopustní koblihy z východních Čech. Obchůzka průvodu maškar a smažené koblihy,…
Jak uvařit zabijačkový guláš | recept. Zažili jste někdy pravou vesnickou zabijačku? Dnes už nejsou tak obvyklé jako byly dříve, kdy v každém poř…