Jak uvařit uhlířinu (havířinu) | recept
13. Srpen 2023
Havířina | recept. Havířina nebo také uhlířina je staročeský pokrm, který si prý připravovali uhlíři pálící v brdských lesích dřevěné uhlí. Je to pokrm rychlý, levný a sytý. Havířinu doplňujeme salátem z kysaného zelí, sterilovanou červenou řepou s přídavkem čerstvě strouhaného křenu, kyselou okurkou, podmáslím nebo kefírem. Potřebujete-li rychlý, teplý a chutný pokrm, havířina je skvělou volbou.
Co je potřeba
Na 2 porce:
- 100 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 250 g brambor
- 50 g anglické slaniny nebo škvarků
- 1 malá cibule
- sádlo
- sůl
- drcený kmín
Tipy
Můžete použít i předem vařené brambory ve slupce.
Související články
Další zajímavé články
Jak na přípravu bramborových šišek se strouhankou | recept
Bramborové šišky | recept. Bramborové šišky jsou jednoduché a levné jídlo, které vařívaly už naše babičky. Šišky, hovorově šlejšky, se dají navařit do…
Jak udělat zelné placky ze syrového zelí | recept
Zelné placky ze syrového zelí | recept. Vyzkoušejte zelné placky trochu jinak podle dnešního receptu. Jsou výborné teplé a studené chutnají možná…
Jak si upéct brambory s česnekem | recept
Pečené brambory s česnekem | recept. Pečené brambory s česnekem jsou levné jídlo, které se dá jíst jen tak, zapíjené kyškou nebo mlékem. Dělám je, kdy…
Jak namíchat hanácký bramborový salát | recept
Hanácký bramborový salát | recept. Recept na Hanácký salát je z mé sbírky receptů. Byl otištěn před lety v jednom magazínu a pochází ze soutěže vánočn…
Jak upéct zelné křupáčky | recept s kysaným zelím
Jak upéct zelné křupáčky | recept s kysaným zelím. V dnešní době se stále více navracíme k jednoduchým „obyčejným“ jídlům, které byly dříve běžnější.…
Diskuze k článku