Co je potřeba

  • 400 g hlávkového zelí
  • 2 větší vařené brambory
  • 300 g uzeného masa
  • 2 vejce
  • mletý pepř
  • sůl
  • strouhanka na zahuštění
  • 4 stroužky česneku
  • 250 ml piva
  • 100 g skleněných (rýžových nudlí)
  • vejce na potření
1

Hlávkové zelí uvařte v osolené vodě doměkka. Uvařené nechte okapat a vychladnout.

2

Uvařené zelí a brambory umelte na masovém strojku. Uzené maso nakrájejte na drobné kostičky. Vše promíchejte s prolisovaným česnekem, vejci, solí a pepřem. Zahustěte strouhankou a vypracujte hmotu jako na sekanou z masa.

3

Rukama vytvarujte šišku, vložte ji do pekáčku a povrch potřete rozšlehaným vejcem. Podlijte pivem a pečte při 180 °C.

4

Po 30 minutách pečení přidejte uvařené rýžové nudle a společně dopečte. Zelnou „sekanou“ krájejte na plátky a podávejte s trochou nudlí. Studené plátky chutnají ještě lépe než teplé. 

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno