Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct zelnou sekanou se skleněnými nudlemi | recept

Jak upéct zelnou sekanou se skleněnými nudlemi | recept

Zelná sekaná se skleněnými nudlemi | recept. Následující recept mě zaujal zdánlivou neslučitelností přísad. Vyzkoušela jsem ho ze zvědavosti a výsledek mne mile překvapil. Sekanou ale nečekejte, zelná má s výrobkem z masa společný jen tvar. Recept uvádím v originálním znění, tak jak jsem ho dostala –  přílohou byly skleněné nudle. Nudle při pečení nasají pivo, ve kterém se sekaná peče. Chuť je to zajímavá a hodně nezvyklá. Za vyzkoušení stojí, ale chcete-li vsadit na jistotu, sekanou pečte bez nich a podávejte ji se zeleninovým salátem.

Co je potřeba

  • 400 g hlávkového zelí
  • 2 větší vařené brambory
  • 300 g uzeného masa
  • 2 vejce
  • mletý pepř
  • sůl
  • strouhanka na zahuštění
  • 4 stroužky česneku
  • 250 ml piva
  • 100 g skleněných (rýžových nudlí)
  • vejce na potření
1

Hlávkové zelí uvařte v osolené vodě doměkka. Uvařené nechte okapat a vychladnout.

2

Uvařené zelí a brambory umelte na masovém strojku. Uzené maso nakrájejte na drobné kostičky. Vše promíchejte s prolisovaným česnekem, vejci, solí a pepřem. Zahustěte strouhankou a vypracujte hmotu jako na sekanou z masa.

3

Rukama vytvarujte šišku, vložte ji do pekáčku a povrch potřete rozšlehaným vejcem. Podlijte pivem a pečte při 180 °C.

4

Po 30 minutách pečení přidejte uvařené rýžové nudle a společně dopečte. Zelnou „sekanou“ krájejte na plátky a podávejte s trochou nudlí. Studené plátky chutnají ještě lépe než teplé. 

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit uhlířinu (havířinu) | recept
Jak uvařit uhlířinu (havířinu) | recept
Havířina | recept. Havířina nebo také uhlířina je staročeský pokrm, který si prý připravovali uhlíři pálící v brdských lesích dřevěné uhlí. Je to pokr…