Jak upéct zelnou sekanou se skleněnými nudlemi | recept
Zelná sekaná se skleněnými nudlemi | recept. Následující recept mě zaujal zdánlivou neslučitelností přísad. Vyzkoušela jsem ho ze zvědavosti a výsledek mne mile překvapil. Sekanou ale nečekejte, zelná má s výrobkem z masa společný jen tvar. Recept uvádím v originálním znění, tak jak jsem ho dostala – přílohou byly skleněné nudle. Nudle při pečení nasají pivo, ve kterém se sekaná peče. Chuť je to zajímavá a hodně nezvyklá. Za vyzkoušení stojí, ale chcete-li vsadit na jistotu, sekanou pečte bez nich a podávejte ji se zeleninovým salátem.
Co je potřeba
- 400 g hlávkového zelí
- 2 větší vařené brambory
- 300 g uzeného masa
- 2 vejce
- mletý pepř
- sůl
- strouhanka na zahuštění
- 4 stroužky česneku
- 250 ml piva
- 100 g skleněných (rýžových nudlí)
- vejce na potření
Krok 1
Hlávkové zelí uvařte v osolené vodě doměkka. Uvařené nechte okapat a vychladnout.
Krok 2
Uvařené zelí a brambory umelte na masovém strojku. Uzené maso nakrájejte na drobné kostičky. Vše promíchejte s prolisovaným česnekem, vejci, solí a pepřem. Zahustěte strouhankou a vypracujte hmotu jako na sekanou z masa.
Krok 3
Rukama vytvarujte šišku, vložte ji do pekáčku a povrch potřete rozšlehaným vejcem. Podlijte pivem a pečte při 180 °C.
Krok 4
Po 30 minutách pečení přidejte uvařené rýžové nudle a společně dopečte. Zelnou „sekanou“ krájejte na plátky a podávejte s trochou nudlí. Studené plátky chutnají ještě lépe než teplé.