Ovoce, Zelenina a Houby
Nejnovější články v kategorii
Švestková sezóna je ideální příležitostí, jak dětem dopřát zdravé, chutné a přirozeně sladké dobroty. Švestky jsou plné vlákniny, vitamínu C a antioxi…
Existuje mnoho způsobů, jak upravovat naše jídla, některá zdravější než jiná. Jedním z často opomíjených způsobů úpravy jídel je vaření v páře a to hn…
Hřiby patří mezi nejoblíbenější houby v české kuchyni. Jejich výrazná chuť a masitá textura se skvěle hodí nejen do omáček nebo polévek, ale také do p…
Dýňová semínka jsou malým pokladem, který by byla škoda vyhazovat. Často končí v odpadu při přípravě dýňových pokrmů, ale přitom jsou nejen chutná, al…
Meruňky právě teď dozrávají a mnozí z nás už začali s jejich zpracováváním. Jsou skvělé na džemy, marmelády, na kompot, také je můžete použí…
Angrešt je často opomíjené ovoce, které má ale v kuchyni překvapivě široké využití. Jeho osvěžující sladkokyselá chuť se skvěle hodí nejen do dezertů,…
Možná už jste někdy byli překvapeni, když jste zjistili, že nějakou věc můžeme použít i ke skvělému účelu, o němž jsme neměli ani tušení. Třeba slupky…
Když si koupíme meloun, většinou z něj vydlabeme nebo vyjíme střídku, neboli dužinu, a tvrdší zelenou slupku necháme být a vyhazujeme ji buď domá…
Dali jste se na hubnutí, protože léto se kvapem blíží a vy se chcete cítit v plavkách přitažliví, sexy a především nestydět se za velké „špeky“?…
Každý rok se vám na zahrádce urodí spousta rebarbory, kterou zužitkováváte při přípravě dezertů? Také každý rok opakovaně obdarováváte své kamarádky a…