Zelné placky ze syrového zelí | recept. Vyzkoušejte zelné placky trochu jinak podle dnešního receptu. Jsou výborné teplé a studené chutnají možná ještě více. Placičky se mohou podávat při různých příležitostech jako součást pohoštění. Věřím, že vám zachutnají stejně jako mně.
Co je potřeba
Těsto:
400 g vařených brambor
170 g hrubé mouky
1 vejce
1/2 lžičky soli
Náplň:
250 g kysaného zelí
100 g škvarků
1 menší cibule
sůl
mletý pepř
lžíce sádla
volitelně tvrdý sýr na posyp
1
Začněte tím, že si nejprve připravíte náplň. Na sádle osmahněte cibuli pokrájenou na kostičky. Přidejte vymačkané zelí, škvarky, osolte a opepřete. Společně vše promíchejte a odstavte. Zelí musí zůstat syrové.
2
Uvařené brambory, nejlépe z předešlého dne, nastrouhejte najemno a promíchejte se solí a moukou. Přidejte celé vejce a rukama vypracujte tužší nelepivé těsto.
3
S bramborovým těstem se musí pracovat ihned po dokončení, jinak řídne, proto ihned pokračujte. Na podložce těsto podsypte moukou a vyválejte na plát asi půl centimetru silný. Vykrajujte kolečka taková, aby vám vyhovovala velikost. Nemusíte mít speciální vykrajovátko, stejně dobře poslouží hrnek nebo sklenička.
4
Vykrájená kolečka z bramborového těsta poskládejte na plech vyložený papírem na pečení. Na každé kolečko lžící navrstvěte náplň a jestliže máte rádi sýr, trochu ho přidejte navrch. Pečte ve vyhřáté troubě při 190 °C do zrůžovění.
Tipy
Tip:
Škvarky můžete zaměnit za kostičky slaniny nebo uzeného masa.
Ředkvičkové placky | recept. Ředkvičky jsou jedním z prvních jarních zeleninových druhů. Objevují se již v průběhu května (skleníkové dříve). Nejlepší…
Kedlubny plněné masovou náplní | recept. Zelenina, plněná ochuceným mletým masem, nemusí být jen všeobecně známá paprika. Plnit jdou i jiné druhy např…
Zadělávaná kapusta s uzeným masem | recept. Typické zimní jídlo našich babiček, to je náš další recept, který můžete podle tohoto postupu uvařit. Kdys…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.
Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.
Diskuze k článku