Jak připravit nestárnoucí Ostraváček | jednoduchý a rychlý recept
Jak připravit nestárnoucí Ostraváček | jednoduchý a rychlý recept. Starý, dobrý a nestárnoucí. Dříve tolik oblíbený dezert bezpochyby zachutná i v dnešní době. Dohladka vyšlehanému krému z tvarohu a smetany, jež je obohacený o starou dobrou laskominu z mačkací tuby, totiž odolá jen málokdo.
Co je potřeba
- 250 g plnotučného tvarohu ve vaničce
- 200 ml smetany ke šlehání
- 4 lžíce slazeného zahuštěného mléka z tuby Piknik (lze použít i Salko)
- 1 vanilkový cukr
Veškeré potřebné suroviny jednoduše vyšlehejte elektrickými metlami do hladkého krému, přičemž smetanu můžete vyšlehat zvlášť a následně vmíchat do ochuceného krému. Ostraváček je pak příjemně nadýchanější, vzdušnější.
Vychutnat si jej můžete jen tak, jelikož je výborný sám o sobě, či s marmeládou nebo z něj vytvořit nápaditý dezert doplněný čerstvým ovocem a proložený piškoty.
Tipy
- Takto připravený krém můžete trochou kakaa proměnit v tmavou, stejně tak výtečnou dobrotu.
Diskuze k článku