Co je potřeba

  • 200 g celeru
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1 vejce
  • 5 lžic strouhanky
  • mléko na zvlhčení strouhanky
  • sůl
  • pepř
1

Syrový, oloupaný celer rozstrouháme na hrubším struhadle, stejně tak sýr. Obě přísady v misce promícháme. Na druhu sýra nezáleží, zvolte ale ten s menším obsahem tuku. Bude stačit i obyčejný 30% Eidam.

2

Směs osolte, podle chuti opepřete a přidejte celé vejce.

3

Strouhanku zalijte mlékem a nechte ji chvilku stát. Poté přebytečné mléko odstraňte a strouhanku přidejte do mísy k ostatním surovinám. Vařečkou vymíchejte těstíčko. Musí být husté tak, aby z něj šly tvarovat placičky. Nedělejte ho moc husté, při pečení se sýr roztaví a ingredience spojí.

4

Nejlépe je navlhčenýma rukama utvořit kouli a tu pak rozmáčknout na prkýnku posypaném strouhankou. Lehce potřené tukem pečeme na pánvi dorůžova (ideálně na pánvi bez tuku). Podáváme se zeleninou teplé i studené.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.5
Average: 4.5 (4 votes)