Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept
02. Leden 2024
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak jistě ocení její rychlou přípravu, která významně uleví vánočnímu shonu. Výsledkem rychlé a jednoduché přípravy je přitom polévka, která je i přes veskrze jemné suroviny intenzivně rybí a plná chutí.
Co je potřeba
- 400 g aljašské tresky
- 4 mrkve
- 1 cibule
- 50 g másla
- ¾ l zeleninového vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- 200 g salátové majonézy nebo majonézy Yofresh
- 1 hrst čerstvé petrželky
- sůl a pepř k dochucení
Tipy
- Aljašská treska použitá do této rybí polévky je variantou poměrně jemnou. Bez váhání však můžete do polévky použít i jiné druhy ryb, mnohem výraznější a intenzivnější. Co se týče zeleniny, můžete pak polévku obohatit o jemný, výrazně voňavý celer, jež polévce dodá příjemný nádech.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit mexický těstovinový salát s černými fazolemi | recept
Jak připravit mexický těstovinový salát s černými fazolemi | recept. Vydatný, výrazný a hlavně výtečný – přesně takový je salát podle tohoto receptu.…
Jak připravit řecký kuskusový salát s cizrnou | recept
Jak připravit řecký kuskusový salát s cizrnou | recept. Odlehčený, ale poměrně sytý salát, v němž drobný kuskus obalí zrnka oříškově jemné a zdra…
Jak na kuřecí mletou směs s „asijskou“ chutí a vůní | recept
Ať sebevíc netradiční a exotické, ovšem zaručeně působivé. Tradiční asijské spojení pikantních a jemných chutí i vůní zapůsobí i v této kuřecí ml…
Jak na pestrobarevný, delikátně pikantní zelný salát s neotřelou rajčatovou zálivkou
Pestrobarevná kompozice vybraných druhů zeleniny v pojetí nakládané okurky, sladké mrkve i pikantního zelí je dokonalou chuťovou harmonií pro nás…
Jak z brambor a šťavnaté zeleninové směsi připravit jemné muffiny | recept
I brambory zbylé z předešlého dne lze přeměnit do podoby velice atraktivní a chutné. A to jejich využitím do těchto jemných bramborových muffinů,…
Diskuze k článku