Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak jistě ocení její rychlou přípravu, která významně uleví vánočnímu shonu. Výsledkem rychlé a jednoduché přípravy je přitom polévka, která je i přes veskrze jemné suroviny intenzivně rybí a plná chutí.
Co je potřeba
- 400 g aljašské tresky
- 4 mrkve
- 1 cibule
- 50 g másla
- ¾ l zeleninového vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- 200 g salátové majonézy nebo majonézy Yofresh
- 1 hrst čerstvé petrželky
- sůl a pepř k dochucení
Krok 1
Základem této jednoduché rybí polévky z aljašské tresky je na másle orestovaná a nadrobno nakrájená cibule s drobnými kousky jemně nasládlé mrkve. S tímto základem proto v hrnci celou přípravu rybí polévky začněte.
Krok 2
Ve chvíli, kdy cibule získá zlatavou barvu a z hrnce se začne linout máslově jemná vůně, přidejte na kousky nakrájenou aljašskou tresku. Společně pak za občasného promíchání přibližně 3 minuty opékejte.
Krok 3
Poté podlijte vývarem, hrnec přiklopte a vařte do změknutí ryby i jemné zeleniny. K vaření postačí 10 až15 minut.
Krok 4
Povařený základ jemné rybí polévky pak v hrnci či v jiné nádobě tyčovým mixérem rozmixujte do hladké konzistence.
Krok 5
Rozmixovanou rybí směs pak zjemněte smetanou a krémovou konzistenci podpořte salátovou majonézou či majonézou Yofresh. V případě potřeby a současně i dle vaší chuti krémově jemnou polévku nařeďte ještě dalším vývarem.
Krok 6
Na úplný závěr rybí polévku provoňte nasekanou petrželkou a dle chutí osolte a opepřete.
Krémově jemnou rybí polévku podávejte s nasucho opečeným toastem či ještě lépe posypanou drobnými a do křupava opečenými krutonky.
- Aljašská treska použitá do této rybí polévky je variantou poměrně jemnou. Bez váhání však můžete do polévky použít i jiné druhy ryb, mnohem výraznější a intenzivnější. Co se týče zeleniny, můžete pak polévku obohatit o jemný, výrazně voňavý celer, jež polévce dodá příjemný nádech.