Jak připravit vepřovou kýtu na hořčici | recept
Vepřová kýta na hořčici | recept. Pokud si nevíte rady, co uvařit k večeři či obědu z vepřového masa, vyzkoušejte náš recept na kýtu na hořčici. Příprava je velmi jednoduchá a budete potřebovat pouze pár ingrediencí. S postupem, jak připravit vepřovou kýtu na hořčici, Vás seznámí následující řádky.
Co je potřeba
- 500 g vepřové kýty
- 1 velká cibule
- 2 lžíce sádla nebo rostlinného oleje
- 2 lžíce plnotučné nebo dijonské hořčice
- Sůl, pepř, mletá paprika, sušené bylinky (např. majoránka, tymián, rozmarýn či estragon)
- 2 lžíce hladké špaldové mouky
- Voda na podlití
Hořčice se vyrábí z rozemletých hořčičných semen (bílých, hnědých či černých), vody, octa, cukru, soli a případně dalších ingrediencí. Není to jen obyčejné dochucovadlo, které si dáte k opečenému párku. Má totiž blahodárné účinky na trávení a tvorbu trávicích šťáv, je proto velmi vhodné podávat ji k masitým či těžkým pokrmům.
Hořčičná semínka také obsahují řadu cenných látek. Jsou zdrojem bílkovin, vlákniny, esenciálních olejů, vitamínů (např. vitamíny skupiny B, vitamín E) a minerálů (vápník, mangan, měď, železo, zinek, selen a mnoho dalších). Hořčice mimo jiné bojuje proti zácpě, tlumí záněty, odstraňuje kašel, pomáhá rozpouštět hleny a hojit krk a dutinu ústní.
Ke kýtě můžete přidat obyčejnou plnotučnou hořčici. Jestliže však chcete dosáhnout netradiční a pikantnější chuti, zvolte hořčici dijonskou či anglickou.
Diskuze k článku