Jak zapéct chléb s houbovou směsí | recept s houbami
Jak zapéct chléb s houbovou směsí | recept s houbami. Tento zajímavý recept na houbovou svačinku se ke mně dostal řetězovým e-mailem, takže bohužel neznám jméno autora. Hned po prvním přečtení se mi zalíbil, a tak jsem ho vyzkoušela. Je to jídlo jednoduché (takové mám nejraději) a výborně chutná. Připravovala jsem ho z mladých hřibů hnědých, křemenáčů a muchomůrky růžovky. Mám raději tvrdší houby, ze starších měkkých plodnic se jídlo hodí jen pro skutečné milovníky hub, kterým nevadí jejich typická konzistence.
Co je potřeba
- 8 plátků tmavého chleba
- 200 g hub
- 100 g tvrdého sýra
- 1 vejce
- 1 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce másla
- sůl a pepř podle chuti
- máslo na potření chlebů
V pánvi rozehřejte lžíci másla (ghí), přidejte houby, zakryjte poklicí a poduste je. Jakmile houby uvolní vodu, sejměte poklici a nechte tekutinu odpařit.
Diskuze k článku