Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na odlehčený hermelínový salát s Cottagem a zeleninou

Jak na odlehčený hermelínový salát s Cottagem a zeleninou

Šťavnatý a jemný, bez majonézy dělaný, jen Cottage sýrem propojený. Tedy hermelínový salát, který je nejen příjemně odlehčenou variantou klasických hermelínových salátů, ale díky pestré zelenině i variantou na pohled lákavou a k tomu i šťavnatou. Jemná chuť salátu je zde umocněná smetanovým Cottage sýrem, avšak delikátně protnuta výrazným sušeným rajčetem.

Co je potřeba

  • 2 hermelíny
  • 2 balení plátkové šunky (celkem 200 g šunky)
  • 2 jemné Cottage sýry
  • 2 menší červené kapie
  • 2 stonky zelené cibulky
  • 1 konzerva kukuřice
  • 1 konzerva zelených fazolek
  • 8–10 sušených rajčat
  • 1–2 lžíce kečupu
  • sůl a pepř k dochucení
1

Základem tohoto odlehčeného hermelínového salátu je bezpochyby hermelín. Proto jej vezměte k ruce jako první a spolu se šunkou jej nakrájejte na menší kousky, které v salátové míse smíchejte. Pracujte přitom zlehka, aby i po promíchání hermelín stále držel tvar. Zvláště pak v případě, kdy použijete zralý hermelín, který je výrazně měkčí.

nakrájení šunky a hermelínu
2

Nyní do hermelínového základu přidejte pestrou a šťavnatou zeleninovou složku, tedy nadrobno nakrájenou kapii, scezenou kukuřici i zelené fazolky.

přidání zeleninové složky salátu
3

Dále do mísy přidejte nadrobno nakrájenou zelenou cibulku a na drobné kousky nakrájená sušená rajčata.

zvýraznění salátu zelenou cibulkou a sušenými rajčaty
4

Na závěr hermelínový salát plný pestré a šťavnatého zeleniny propojte jemným Cottage sýrem, kečupem a dle chuti osolte a opepřete. Vše zlehka, ale důkladně promíchejte a nechejte alespoň hodinu odležet.

dokončení odlehčeného hermelínového salátu

Tipy

  • Chcete-li opravdu odlehčit jídelníček, použijte do salátu i odlehčený hermelín, tedy hermelín s nižším procentem tuku v sušině. Využit ovšem můžete i klasicky tučné hermelíny s příchutí. Například bylinkový nebo s čili kořením je do salátu opravdu delikátní.
  • Pokud se vám ale naopak zdá salát až příliš lehce stravitelný, a oceníte sytější variantu, přidejte k hermelínu i natvrdo uvařené vajíčko.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.