Jak na odlehčený hermelínový salát s Cottagem a zeleninou
Šťavnatý a jemný, bez majonézy dělaný, jen Cottage sýrem propojený. Tedy hermelínový salát, který je nejen příjemně odlehčenou variantou klasických hermelínových salátů, ale díky pestré zelenině i variantou na pohled lákavou a k tomu i šťavnatou. Jemná chuť salátu je zde umocněná smetanovým Cottage sýrem, avšak delikátně protnuta výrazným sušeným rajčetem.
Co je potřeba
- 2 hermelíny
- 2 balení plátkové šunky (celkem 200 g šunky)
- 2 jemné Cottage sýry
- 2 menší červené kapie
- 2 stonky zelené cibulky
- 1 konzerva kukuřice
- 1 konzerva zelených fazolek
- 8–10 sušených rajčat
- 1–2 lžíce kečupu
- sůl a pepř k dochucení
Základem tohoto odlehčeného hermelínového salátu je bezpochyby hermelín. Proto jej vezměte k ruce jako první a spolu se šunkou jej nakrájejte na menší kousky, které v salátové míse smíchejte. Pracujte přitom zlehka, aby i po promíchání hermelín stále držel tvar. Zvláště pak v případě, kdy použijete zralý hermelín, který je výrazně měkčí.
Tipy
- Chcete-li opravdu odlehčit jídelníček, použijte do salátu i odlehčený hermelín, tedy hermelín s nižším procentem tuku v sušině. Využit ovšem můžete i klasicky tučné hermelíny s příchutí. Například bylinkový nebo s čili kořením je do salátu opravdu delikátní.
- Pokud se vám ale naopak zdá salát až příliš lehce stravitelný, a oceníte sytější variantu, přidejte k hermelínu i natvrdo uvařené vajíčko.
Diskuze k článku