Jak na kedlubnovou tvarohovou pomazánku | recept
Kedlubnová tvarohová pomazánka | recept. Sezóna kedluben je v plném proudu. Vychutnejte si tuto šťavnatou zeleninu v různých podobách. V následujícím receptu se dočtete, jak si z kedlubny vykouzlit skvělou letní pomazánku. Stačí ji doplnit tvarohem, čerstvým sýrem a trochou másla, které vše snadno spojí. Svěží a štiplavou chuť pomazánce dodá jarní cibulka. Vše korunujte čerstvým chlebem nebo pečivem. Kedlubnovou tvarohovou pomazánku můžete připravit jako zajímavé zpestření jednohubek nebo jako lehkou letní večeři.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
- 1 větší kedlubnu
- 2 ředkvičky
- 30 g čerstvého sýra
- 50 g tvarohu (může být i ve vaničce)
- 1 lžíci másla
- 1 jarní cibulku
- sůl a pepř na dochucení, snítka oregana
- pečivo nebo chléb k podávání
Následně dáme do misky máslo a vidličkou nebo lžící ho trochu promačkáme, aby povolilo. Jakmile máslo trochu změkne, přidáme tvaroh a čerstvý sýr, vše důkladně promícháme, aby se ingredience propojily. Dále očistíme jarní cibulku od uvadlých částí. Opereme ji a nasekáme na drobné kousky, aby pomazánce dodala patřičný říz, ale aby příliš nekřupala.
K tvarohovo-sýrovému základu přidáme připravenou kedlubnu a většinu jarní cibulky (trochu si necháme na ozdobu, nejlépe trochu ze zelené části cibulky). Pomazánku osolíme a opepříme, případně můžeme přidat trochu oregana. Nakonec ještě jednou pomazánku důkladně promícháme. Před konzumací ji uchováváme v lednici v uzavíratelné nádobě, protože kedlubna vydává specifický pach, který není pro každého příjemný. Pečivo nakrájíme, vidličkou naneseme silnou vrstvu pomazánky, ozdobíme zbylou jarní cibulkou a podáváme.
Diskuze k článku