Co je potřeba

Co budeme potřebovat na 2-3 porce:

  • 200 g jáhel
  • 5 lžic pesta (bazalkového či jiného dle chuti)
  • 1 menší pórek
  • 1 menší cuketu
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, pepř a špetku muškátového oříšku
1

V prvním kroku je třeba oprat jáhly, poté je nasypeme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a necháme vařit asi 10 minut doměkka.

2

Mezitím si očistíme pórek a nasekáme ho nadrobno. Cuketu oloupeme, případně pokud máte mladou a z prověřených zdrojů, není třeba ji loupat. Poté ji nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a nasypeme na něj pórek, necháme ho zesklovatět, následně k němu přidáme cuketu. Stáhneme plamen a opékáme asi 10 minut, občas promícháme.

3

Hotové jáhly nasypeme do hrnce k zelenině, promícháme a necháme chvíli opékat, ale je třeba neustále míchat, jáhly se rády přichytávají. Nakonec stáhneme z plamene. Necháme pod pokličkou chvíli dojít. 

4

K hotovým jáhlům zamícháme většinu pesta, trochu si můžeme ponechat na ozdobu. Ideální je samozřejmě použít domácí pesto, ať už bazalkové či z ředkvičkových listů nebo z medvědího česneku. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podáváme jako lehké samostatné jídlo nebo jako netradiční přílohu k masu.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno