Přejít k hlavnímu obsahu

Jak naložit cibulku do sladkokyselého nálevu | recept

Jak naložit cibulku do sladkokyselého nálevu | recept

Cibulka ve sladkokyselém nálevu | recept. Nakládaná zelenina ve sladkokyselém nálevu je oblíbenou přílohou k jídlu, chuťovkou nebo surovinou k výrobě dalších pochoutek. Nakládat se dá téměř vše. Osvědčenou zeleninou k nakládání je malá cibulka perlovka nebo ostřejší šalotka. Následující recept je roky prověřený a osvědčený. Cibulka je křupavá a chuťově vyvážená. Zkuste ji.

Co je potřeba

- drobná cibulka

Nálev:
- 0,7 l vody
- 0,3 l 8% octa
- 60 g cukru
- 20 g soli

Koření do sklenic:
- bobkový list
- 1/3 kávové lžičky hořčičného semínka
- 3 kuličky pepře
- 1 kulička nového koření

1

Na nakládání se nejčastěji používá drobná cibule perlovka. K nakládání se může použít i šalotka nebo jiná malá cibulka. Cibulku oloupeme a naskládáme do sklenic.

2

Nálev, kterým budeme cibulky zalévat, připravíme svařením 0,7 l vody a 0,3 l obyčejného 8% octa. Obě tekutiny dáme do hrnce a necháme vařit. Jakmile přijde voda s octem do varu, přidáme odváženou sůl a cukr. Zamícháme a necháme 3 minuty povařit. Pak odstavíme.

3

Připravíme si koření – propláchneme ho na sítku pod vodou. Naplněné sklenice s cibulkou zalijeme horkým nálevem asi půl centimetru pod okraj. .

4

Cibulky zavařujeme nejlépe ve sklenicích o obsahu 0,375 l, aby se daly spotřebovat najednou. Sklenice jsou nejpohodlnější se šroubovacím uzávěrem. Do každé sklenice odměříme koření. Cibulky ve sklenici nemusíme zavařovat samotné, mohou se dozdobit feferonkami nebo jinou barevně kontrastní zeleninou. Cibulky se zavařují při teplotě 80 °C 30 minut.

5
6
Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat dýňové máslo | recepty
Jak udělat dýňové máslo | recepty
Dýňové máslo | recepty. Tykev, neboli dýně, získává několik posledních let na oblibě. Tykví existuje mnoho rozmanitých druhů, patří mezi ně patizony,…
Jak vyrobit dýňové křížaly | recept
Jak vyrobit dýňové křížaly | recept
Dýňové křížaly | recept. Dýňové křížaly mohou být chutnou a zdravou alternativou sladkých či slaných pochutin. Jejich příprava vyžaduje pouze dýn…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.