Jak udělat šípkovou marmeládu | recept
25. Únor 2020
Jak udělat šípkovou marmeládu | recept. Dříve se šípková marmeláda připravovala tak, že se z plodů vyškrabovala dužina. Chloupky šípků se však při tepelném zpracování rozvaří, a tak takto zdlouhavá práce není nutná.
Co je potřeba
1 kg šípků
200 – 300 g pískového cukru
½ sáčku želírovacího přípravku
1
Šípky zbavíme stopek a okvětí.
2
Zalijeme vodou a zvolna povaříme doměkka.
3
Pak šípky prolisujeme.
4
Zbytek po lisování ještě zředíme vodou a znovu prolisujeme, abychom získali dřeň.
5
Protlak vaříme do zhoustnutí.
6
Přidáme cukr, želírovací přípravek a ještě povaříme.
7
Horkou marmeládou naplníme skleničky, uzavřeme a sterilujeme.
Další zajímavé články
Jak udělat meruňkovo - angreštový džem | recept
Jak udělat meruňkovo - angreštový džem | recept. Jednotlivé druhy ovoce se liší obsahem pektinů, které způsobují rosolovatění. Proto do ovoce bohatého…
Jak udělat jahodovo - banánový džem| recept
Jak udělat jahodovo - banánový džem| recept. Abychom zvýraznili ještě chuť vynikajícího ovoce, přidáme do džemu citronovou šťávu. Citron dokonce přisp…
Jak udělat broskvový džem s brandy | recept
Jak udělat broskvový džem s brandy | recept. Džem má řidší konzistenci než marmeláda a obsahuje celé kousky ovoce.U džemů i marmelád kombinujeme ovoce…
Jak udělat jablkový džem se zázvorem | recept
Jak udělat jablkový džem se zázvorem | recept. Když se doma vaří džem, celý pokoj prostoupí sladká vůně ovoce a každý by rád pořád ochutnával. Celé va…
Jak připravit sladký dýňový topping se skořicí | recept
Neobyčejný dýňový topping, který uskladněný ve sklenici vydrží do dlouhé zimy. Svou neobvyklou vůní a sladkou chutí zpříjemní zimní dny, kdy u srdce z…
Diskuze k článku