Jak udělat broskvový džem s brandy | recept
Jak udělat broskvový džem s brandy | recept. Džem má řidší konzistenci než marmeláda a obsahuje celé kousky ovoce.U džemů i marmelád kombinujeme ovoce sladší s kyselejším a ovoce s různým obsahem pektinů. Připravte si broskvový džem s brandy, určitě si pochutnáte.
Co je potřeba
1 kg vypeckovaných broskví
½ lžičky kyseliny citronové na 1 l vody
500 – 600 g cukru
1 sáček želírovacího přípravku
4 lžíce brandy
2 lžíce citronové šťávy
Oloupané broskve vložíme do okyselené vody, vyjmeme a pokrájíme.
Část plodů asi, čtvrtinu, oddělíme a ponecháme v okyselené vodě.
Zbytek dáme do kastrolu, podlijeme vodou a asi 8 minut povaříme.
Přidáme zbylé broskve, postupně přisypáváme cukr s želírovacím přípravkem a povaříme.
Nakonec přilijeme brandy se šťávou.
Horký džem nalijeme do skleniček, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.
Tipy
Místo brandy můžeme použít rum.
Diskuze k článku