Jak udělat šípkovou marmeládu | recept
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
30 minut a více
Jak udělat šípkovou marmeládu | recept. Dříve se šípková marmeláda připravovala tak, že se z plodů vyškrabovala dužina. Chloupky šípků se však při tepelném zpracování rozvaří, a tak takto zdlouhavá práce není nutná.
Co je potřeba
1 kg šípků
200 – 300 g pískového cukru
½ sáčku želírovacího přípravku
Krok 1
Šípky zbavíme stopek a okvětí.
Krok 2
Zalijeme vodou a zvolna povaříme doměkka.
Krok 3
Pak šípky prolisujeme.
Krok 4
Zbytek po lisování ještě zředíme vodou a znovu prolisujeme, abychom získali dřeň.
Krok 5
Protlak vaříme do zhoustnutí.
Krok 6
Přidáme cukr, želírovací přípravek a ještě povaříme.
Krok 7
Horkou marmeládou naplníme skleničky, uzavřeme a sterilujeme.