Jak zapéct cukety plněné ricottou, špenátem a fetou | recept
Jak zapéct cukety plněné ricottou, špenátem a fetou | recept. Výtečné a lety ověřené spojení smetanové ricotty, jemného špenátu a výrazného sýru oslňuje jako náplň slaných koláčů i velkých těstovin, ale zapůsobí i coby nádivka jemných a šťavnatých cuket. Jejich společným zapečením získáte příjemně lehký a chuťově vyvážený pokrm.
Co je potřeba
- 2 mladé cukety
- olivový olej na potření cuket
- sůl a čerstvě drcený pepř
Na nádivku:
- 150 g ricotty
- 100 g sýru Feta
- 1 vajíčko
- 300 g zmrazeného listového špenátu (z uvedeného množství po rozmražení a zbavení přebytečné tekutiny získáte potřebných 150 g špenátu)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř a muškátový oříšek k dochucení
Cukety podélně rozkrojte na polovinu, lžičkou vydlabejte měkký vnitřek, osolte, opepřete a potřete ze všech stran olejem.
V zapékací míse je pak přikryté alobalem dejte na 15–20 minut předpéct do trouby vyhřáté na 200 °C (horkovzdušná trouba 180 °C). Mladším cuketám stačí kratší doba, větším i pár minut přidejte.
Tipy
- Nádivku můžete chuťově zvýraznit přidáním mletého římského kmínu, který s muškátovým oříškem a špenátem dokonale ladí. Rovněž ji můžete ozvláštnit přidáním aromatické a výrazné nivy.
Diskuze k článku