Jak upéct listový koláč s cuketou, pórkem a žampiony | recept
27. Červenec 2021
Jak upéct listový koláč s cuketou, pórkem a žampiony | recept. Hromada zeleniny na listovém těstě. Přesně takto se dá jednoduše a výstižně popsat tento koláč. Kombinace svěží, chuťově sladěné zeleniny upečené na lehkém listovém těstě, které je potřené netradičně ochuceným smetanovým sýrem, je zárukou nejen dobré stravitelnosti, ale i neskutečného chuťového zážitku.
Co je potřeba
Uvedené množství je do koláčové formy o průměru 28 cm.
- 1 balení listového těsta - již připraveného (vyváleného a zarolovaného - běžně k dostání v obchodech)
- 150 g čerstvého smetanového sýru (žervé)
- 2 lžíce medu
- 1 cuketa
- 1 menší pórek
- 6 žampionů
- šťáva z jednoho citronu
- 1 lžíce olivového oleje
- čerstvě drcený pepř
- sůl
Tipy
Pokud máte rádi kopr, vřele doporučuji koláč po upečení ozdobit právě koprem. Postačí pár snítek, ale i ty dodají koláči neskutečný šmrnc.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct listový koláč s marinovanou cuketou a koprem | recept
Jak upéct listový koláč s marinovanou cuketou a koprem | recept. Listový koláč jako stvořený pro přicházející období. Stejně jako léto, jež je ve styl…
Jak upéct slaný listový koláč se slaninou, sýrem a pórkem | recept na slané pohoštění
Jak upéct slaný listový koláč se slaninou, sýrem a pórkem | recept na slané pohoštění. Na křehkém listovém těstě nanesený smetanový sýr ochucený česne…
Jak upéct cuketovou tortillu s ricottou | recept na vláčný bezlepkový koláč
Jak upéct cuketovou tortillu s ricottou | recept na vláčný bezlepkový koláč. Léčba deprese jídlem je všeobecně známá věc. Bohužel, často s …
Jak upéct křupavou cuketovou galetku z listového těsta | recept
Jak upéct křupavou cuketovou galetku z listového těsta | recept. Jemná cuketa spolu s chuťově výrazným aromatickým parmazánem zakomponovaným do s…
Jak upéct slané listové mini koláče se sýrovou nádivkou, pórkem a kapustičkami
Jak upéct slané listové mini koláče se sýrovou nádivkou, pórkem a kapustičkami. Křehké listové těsto jako křupavý základ pro sýrovou nádivku ze sýru c…
Diskuze k článku