Jak upéct slané listové mini koláče se sýrovou nádivkou, pórkem a kapustičkami
07. Únor 2022
Jak upéct slané listové mini koláče se sýrovou nádivkou, pórkem a kapustičkami. Křehké listové těsto jako křupavý základ pro sýrovou nádivku ze sýru cottage, pórku a výrazných kapustiček, je tím nejlepším, jakým může být. Jen s tímto složením totiž dosáhnete fantasticky lehké a chutné svačinky, která v podobě lákavých mini koláčů půjde opravdu rychle na odbyt.
Co je potřeba
- 1 balení listového těsta – již připraveného (vyváleného a zarolovaného)
- 1 vajíčko + 1 vajíčko na potření
- 200 g sýru cottage
- 100 ml zakysané smetany
- 50 g výraznějšího tvrdého sýru (gouda, čedar, ementál, ale i parmazán)
- 100 g pórku
- 100 g růžičkové kapusty (50 g do nádivky, 50 g na ozdobení)
- sůl a pepř k dochucení
Tipy
Mini koláče doslova vyšperkujete, pokud je na úplný závěr před pečením posypete nakrájenou slaninou. Kombinace pečených kapustiček a slaniny je vynikající.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept
Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept. I koláč z listového těsta může být vydatnou svačinkou, která zasytí. S kom…
Jak na křehké borůvkové galetky s tvarohem | recept
Jak na křehké borůvkové galetky s tvarohem | recept. Luxusní galetky upečené z křehkého listového těsta jsou opravdu vysoce komfortním zákuskem.…
Jak upéct křupavou cuketovou galetku z listového těsta | recept
Jak upéct křupavou cuketovou galetku z listového těsta | recept. Jemná cuketa spolu s chuťově výrazným aromatickým parmazánem zakomponovaným do s…
Jak upéct slaný listový koláč se slaninou, sýrem a pórkem | recept na slané pohoštění
Jak upéct slaný listový koláč se slaninou, sýrem a pórkem | recept na slané pohoštění. Na křehkém listovém těstě nanesený smetanový sýr ochucený česne…
Jak upéct taštičky z listového těsta se špenátem | recept
Taštičky z listového těsta se špenátem | recept. Listové těsto je v kuchyni univerzálně použitelné. Dají se z něj vytvářet jak slané tak i sladké…
Diskuze k článku