Jak při pečení vánočního cukroví zužitkovat černé pivo | recepty
Spojení tmavého piva a vánočního cukroví je poněkud netradiční. Plzeňský sládek Vojtěch Homolka ale přesvědčí i zaryté odpůrce pečení méně tradičního cukroví, že černé pivo dokáže vykouzlit neuvěřitelnou kombinaci. A propo… Není tajemstvím, že pivo se v našich zemích používá v kuchyních už od 15. století při přípravě zvěřiny, drůbeže, ryb, a dokonce i polévek a kaší. Pivo i díky své sladkosti pokrmům ve „sladké kuchyni“ dodává výraznější aroma a karamelovou až čokoládovou chutí zvýrazňuje chuť pokrmu. Ideální jsou perníčky, kde se pivo skvěle kombinuje s badyánem, anýzem a zázvorem. Poslechněte si dva recepty na vánoční cukroví s pivem a pusťte se do pečení.