Jak upéct cukroví s pistáciovou příchutí | recept na cukroví plněné krémem
Jak upéct cukroví s pistáciovou příchutí | recept. Další z nepřeberného množství jednoduchých, ale chutných druhů drobného cukroví. Na sušenkách na první pohled upoutá kontrast tmavé čokoládové polevy a sytě zelených pistácií. Takovou barvu oříšků získáte, když nepražené a nesolené pistácie spaříte vroucí vodou a sloupnete stejně tak, jako to děláte s mandlemi. Pistácie po úpravě nechte oschnout v teple a pak jimi můžete zdobit různé sladkosti.
Co je potřeba
Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 130 g moučkového cukru
- 370 g másla
- 3 žloutky
- šťáva a kůra ze 2 citronů
Krém:
- 150 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 50 g mletých nesolených pistácií
Na ozdobu:
- čokoládová poleva
- nesolené pistácie
Odleželé těsto vyvalujte na pomoučené kuchyňské desce na plát silný asi 3 mm. Ozdobnou formičkou vykrajujte tvary, které se vám líbí. Pokládejte je na tukem potřený plech. Místo vymazávání plechu stačí tvary pokládat na pečicí papír. Pečte při 200 °C a upečené přeložte na mřížku, kde budou chladnout i odspodu.
Diskuze k článku