Jak upéct cukroví s pistáciovou příchutí | recept na cukroví plněné krémem
Jak upéct cukroví s pistáciovou příchutí | recept. Další z nepřeberného množství jednoduchých, ale chutných druhů drobného cukroví. Na sušenkách na první pohled upoutá kontrast tmavé čokoládové polevy a sytě zelených pistácií. Takovou barvu oříšků získáte, když nepražené a nesolené pistácie spaříte vroucí vodou a sloupnete stejně tak, jako to děláte s mandlemi. Pistácie po úpravě nechte oschnout v teple a pak jimi můžete zdobit různé sladkosti.
Co je potřeba
Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 130 g moučkového cukru
- 370 g másla
- 3 žloutky
- šťáva a kůra ze 2 citronů
Krém:
- 150 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 50 g mletých nesolených pistácií
Na ozdobu:
- čokoládová poleva
- nesolené pistácie
Krok 1
Prosátou mouku a práškový cukr promíchejte v míse s jemně strouhanou citronovou kůrou. Do důlku vyhloubeného ve středu vložte žloutky ze 3 vajec a šťávu ze 2 citronů. Nastrouhejte studené máslo na nudličky a přidejte ho do mísy.
Krok 2
Vypracujte těsto, zabalte ho do folie a nechte odležet v chladu. Těsto můžete chladit přes noc. Vypracované a dobře zabalené těsto vydrží v chladničce 3 dny, můžete si ho proto udělat do zásoby předem.
Krok 3
Odleželé těsto vyvalujte na pomoučené kuchyňské desce na plát silný asi 3 mm. Ozdobnou formičkou vykrajujte tvary, které se vám líbí. Pokládejte je na tukem potřený plech. Místo vymazávání plechu stačí tvary pokládat na pečicí papír. Pečte při 200 °C a upečené přeložte na mřížku, kde budou chladnout i odspodu.
Krok 4
Sušenky spojujte krémem z utřeného másla, cukru a mletých nesolených pistácií. Polijte čokoládovou polevou a ozdobte celým pistáciovým oříškem. Uchovávejte v chladu v uzavřené dóze.