Jak upéct cukroví s ořechovým krémem | recept
Jak upéct cukroví s ořechovým krémem | recept. Toto cukroví je z kategorie pro začátečníky. Vypadá hezky, přitom příprava je velice snadná. Krém je ten nejjednodušší, co může být, takže žádný stres z toho, že se srazí, povede se vždy. Druh ořechů do krému vyberte podle toho, co vám chutná. Hodí se jak lískové, tak vlašské.
A pokud nemáte v oblibě zrovna tyto druhy ořechů, na konec článku jsem přidala recept na rafaelo (kokosový) krém. Tím můžete cukroví také promazávat, vždyť i kokos je ořech.
Co je potřeba
Těsto:
- 240 g hladké mouky
- 160 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 2 žloutky
Krém:
- 100 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 100 g mletých ořechů
- 2 lžíce tuzemáku
- 2 lžíce kakaa
Krok 1
Na vál nebo do větší misky prosejte mouku s cukrem. Přidejte na kousky nasekané studené máslo a promněte ho v sypké směsi. Do důlku uprostřed vyklepněte 2 žloutky nebo celé vejce.
Krok 2
Z připravených ingrediencí rychle a pokud možno studenýma rukama vypracujte hladké elastické těsto. Zabalte ho do folie a nechte zchladit, nejlépe na ideální teplotu, která se pohybuje mezi 10–15 °C. Jen tak se těsto při vyvalování nebude lepit a nemusí se podsypávat (nebo jen nepatrně) moukou.
Krok 3
Odleželé a vychlazené těsto rozválejte na kuchyňské desce na plát silný asi 3 mm. Vykrajujte libovolné tvary a přeneste je na vymazaný nebo papírem na pečení vyložený plech. Kousky upečte při 200 °C. Po upečení je přeložte na mřížku, aby chladly i odspodu.
Krok 4
Cukroví slepujte ořechovým krémem a dozdobte podle sebe. Krém připravíte jednoduše: máslo napěňte s cukrem, přidejte kakao, tuzemák a mleté ořechy.
Budete potřebovat:
- 80 g jemně strouhaného kokosu
- 400 g slazeného kondenzovaného mléka
- 200 g másla
- 200 g bílé čokolády
Postup:
- Ve vodní lázni rozpusťte máslo a nalámanou čokoládu, odstavte.
- Pomalu přilévejte kondenzované mléko a zároveň směs prošlehávejte.
- Nakonec vmíchejte jemně mletý kokos.
Tip: Pro ještě lepší chuť lze zakápnout rumem.