Jak uvařit indickou omáčku k masu z lilku a rajčat | recept
26. Říjen 2019
Indická omáčka k masu z lilku a rajčat | recept. Recept, který máte možnost vyzkoušet podle dnešního článku, je indický. Lilek je tam nejoblíbenější zeleninou. Pokrm se připravuje velmi jednoduše, všechny přísady se společně vaří, dokud nevytvoří hustou omáčku. Pro ještě krémovější texturu můžete zeleninu rozmixovat dohladka.
Co je potřeba
- 900 g baklažánu
- 900 g rajčat
- 5 lžic oleje nebo ghí
- 1–2 sušené chilli papričky
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky kurkumy
- 150 ml vody
- 1 lžička hnědého cukru
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky garam másaly
- 1/2 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- (1/2 lžičky asafoetidy)
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit Sečuánský grilovaný lilek | recept
Jak připravit Sečuánský grilovaný lilek | recept. Kousky dozlatova ogrilovaného lilku potřené pikantní, lehce zkaramelizovanou a jemně nasládlou marin…
Jak na rychlou lilkovou pánev načerno | recept
Jak na rychlou lilkovou pánev načerno | recept. Tato efektně vypadající pánev plná velkých kusů barevné zeleniny vás velice snadno přesvědčí, že rychl…
Jak připravit lilkovou směs s rajčaty na těstoviny i k masu | recept
Jak připravit lilkovou směs s rajčaty na těstoviny i k masu | recept. Lilek neboli baklažán, se konzumuje celý, včetně slupky. Vždy je třeba tepe…
Jak připravit řeckou musaku | recept
Řecká musaka | recept. Musaka je pokrm z mletého masa a lilku, typický pro Řecko a Bulharsko. V každé zemi se připravuje jinak a má i mnoho regionální…
Jak uvařit mexický ohnivý hrnec | recept
Mexický ohnivý hrnec | recept. Ohnivý hrnec, jak je patrné již podle názvu, je inspirován mexickou kuchyní. Ta ve velké míře používá různé druhy…
Diskuze k článku