Jak na rychlou lilkovou pánev načerno | recept
Jak na rychlou lilkovou pánev načerno | recept. Tato efektně vypadající pánev plná velkých kusů barevné zeleniny vás velice snadno přesvědčí, že rychlost a elegance asijské kuchyně lilku jednoduše sluší. Zvláště pak, když je jeho jemnost zvýrazněna slanou sójovou omáčkou a chuťově vyladěna sladkou červenou paprikou v kontrastu s ostrou jarní cibulkou.
Co je potřeba
- 1 větší lilek
- 1 červená paprika
- 4 jarní cibulky
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce sójové omáčky (lze použít i sladká sójová omáčka, či sladkou a klasickou zkombinovat)
- 3 lžíce vody
- sůl a pepř dle chuti
Poté přilijte vodu se sójovou omáčkou a směs okořeňte. Se solí ale buďte opatrní, jelikož sójovou omáčka je sama o sobě slaná. Takto duste a promíchávejte asi 10 minut až je zelenina měkká, ovšem ne rozvařená. Měla by být tak, jak těstoviny, al dente.
Báječnou přílohou je basmati rýže, kuskus či bulgur.
Tipy
Opravdu vynikající a jemnější chuti dosáhnete, pokud do pánve spolu se sójovou omáčkou, vodou, solí a pepřem přidáte i 1–2 lžíce třtinového cukru. Cukr zkaramelizuje a dodá pokrmu velice příjemný nádech.
Diskuze k článku